Procurorul Laura Oprean, delegată în funcţia de şef al DNA

0

Procurorul Laura Oprean a fost delegată, începând de marţi, în funcţia de procuror-şef al DNA pentru şase luni prin ordin al lui Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general, potrivit unui comunicat al PÎCCJ.

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 2 octombrie 2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în comunicatul PÎCCJ transmis marţi .

Delegarea Laurei Oprean la şefia DNA vine după ce Daniel Morar a preluat marţi interimatul în funcţia de procuror general al României, având în vedere că mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni că l-a delegat, pentru şase luni, pe Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar şefia Ministerului Public.

În prezent, atât la DNA, cât şi la Parchetul General conducerea este interimară, mandatele şefilor acestor instituţii expirând la 12 august 2012 şi, respectiv, pe 2 octombrie 2012. În luna august, mandatul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, a fost prelungit tot pentru o perioadă de şase luni.

Candidaturile pentru funcţiile de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţiei şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se mai pot depune până la data de 3 octombrie, după ce termenul anunţat iniţial, 24 septembrie, a fost prelungit de Ministerul Justiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.