Sute de cazuri de salmoneloză în Olanda şi SUA

0

Sute de persoane din Olanda şi SUA s-au îmbolnăvit de salmoneloză după ce au consumat somon afumat produs într-o întreprindere olandeză, au declarat luni autorităţile sanitare din această ţară.

În Olanda, ‘circa 200 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat somon contaminat’, în timp ce în SUA au fost infectate 100 de persoane ‘cu acelaşi tip de salmoneloza Thompson’, a declarat Institutul Naţional al Sănătăţii Publice (RIVM).

‘Numărul real de persoane infectate este probabil mai mare’, a adăugat RIVM într-un comunicat, subliniind că somonul afumat, provenit de la compania olandeză Foppen, a fost retras de pe rafturi şi din depozitele frigorifice.

Foppen furnizează somon afumat principalelor lanţuri de supermarketuri din Olanda, inclusiv gigantul Albert Hajin, a declarat agenţia olandeză pentru siguranţă alimentară NVWA într-un alt comunicat.

‘O retragere a produsului la nivel internaţional este în curs de pregătire’, a mai anunţat RIVM, referindu-se la somonul vândut în SUA.

Majoritatatea persoanelor infectate cu salmonelă suferă de diaree, febră şi dureri abdominale.

În luna aprilie, o companie din California a trebuit să retragă circa 26 de tone de peşte importat din India după declanşarea unei epidemii de salmoneloză care a afectat 116 persoane.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.