Traian Băsescu a promulgat legea ce aduce modificări în domeniul energiei şi gazelor

0

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat marţi Legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi celei a gazelor.

 Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.33 /2007 privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice nr. 13/2007 şi Legii gazelor nr. 351/2004.

Pe 11 septembrie, deputaţii au aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), admiţând în parte cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 33/2007 privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice 13/2007 şi Legii gazelor 351/2004 a fost luată cu 241 de voturi favorabile, un vot împotrivă şi două abţineri.

Preşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu, a explicat că proiectul are ca obiect înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei ca autoritate administrativă autonomă de specialitate, independentă, autofinanţată şi cu personalitate juridică.

Comisia de industrii a întocmit raportul de admitere în parte a cererii de reexaminare formulate de Traian Băsescu şi de adoptare a legii pentru aprobarea Ordonanţei 33 privind completarea Legii energiei electrice 13/2007 şi Legii gazelor 351/2004 cu amendamente admise.

Iancu a explicat că actul normativ nu se modifică în sensul dorit de preşedintele Traian Băsescu de a introduce legea de organizare a ANRE în legea-cadru a energiei, în contextul în care Legea energiei electrice a fost deja promulgată.

Preşedintele Comisiei de industrii susţine că ANRE nu a fost independentă până la apariţia acestei legi, iar preşedintele Traian Băsescu, prin cererea sa de reexaminare, menţinea această situaţie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.