Victor Ponta: Vom trimite la Parchet documentele false, iar Parchetul va acţiona în consecinţă

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că va trimite la Parchet documentele false prezentate de Dan Diaconescu băncii EximBank, iar Parchetul va acţiona în consecinţă.

,EximBank a primit documente false, documente pe care le-am trimis la Parchet, şi Parchetul va acţiona în consecinţă’, a spus premierul Victor Ponta, cu ocazia unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat că instituţiile abilitate ale statului vor fi sesizate cu privire la modul în care Dan Diaconescu a încercat să înşele instituţii publice.,,Tot ceea ce a făcut în această perioadă domnul Dan Diaconescu va constitui obiectul sesizării pe care OPSPI o va înainta organelor abilitate de lege şi, evident, aceste acţiuni vor constitui probe în acuzarea domniei sale pentru modul în care a încercat şi a folosit documente false şi a încercat să înşele instituţii publice în acţiunile domniei sale’, a spus premierul Victor Ponta.

Primul ministru a subliniat că Dan Diaconescu a făcut un joc de imagine cu privatizarea Oltchim. ‘În oferta de cumpărare s-a asumat faptul că se va prezenta echipa managerială, lucru care de asemenea nu s-a întâmplat, discuţiile domnului Dan Diaconescu cu domnul Videanu (n.r. – fostul ministru al Economiei), cu domnul Roibu (n.r. – fostul director general la Oltchim), nu reprezintă prezentarea unei echipe de manageriat, ci dimpotrivă, practic o trecere a timpului, şi o continuare a jocului de imagine a circului pe care l-am văzut cu toţii şi care cred că până la urmă a depăşit capacitatea de amuzament şi de acceptare a oricărei persoane’, a spus premierul.

Negocierile pentru semnarea contractului au început luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final pentru încheierea negocierilor era stabilit luni, 1 octombrie 2012.
Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD şi patronul OTV, a fost declarat, în 21 septembrie, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.