EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Activitatea Combinatului Oltchim va reporni pe 12 octombrie

0

Activitatea tuturor instalaţiilor din cadrul Combinatului Oltchim va fi repornită pe 12 octombrie, cadrele de specialitate calculând la ora actuală care ar fi sumele exacte necesare pentru reluarea activităţii, a declarat, miercuri, 3 octombrie, Achille Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie, după şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Economiei.

‘Activitatea din cadrul Combinatului Oltchim va reporni pe 12 octombrie, banii necesari pentru acest demers urmând să fie atraşi din credite bancare contractate de stat. La ora actuală, specialiştii din cadrul Combinatului calculează care este costul exact al repornirii instalaţiilor de producţie. În ceea ce priveşte salariile restante, acestea vor fi plătite în cel mult 14 zile, iar fondurile necesare vor fi obţinute din operaţiunile comerciale desfăşurate deja de Combinat’, a spus Achille Duţu.

Acesta a precizat că în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social a fost reiterat acordul dintre Federaţia Sindicatelor din Chimiei şi Petrochimie, Sindicatul Liber Oltchim, Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel Alfa’ şi Ministerul Economiei. Astfel, s-a decis că la nivelul Combinatului Oltchim, Sindicatul Liber Oltchim e singurul sindicat reprezentativ care a semnat acest acord.

Din partea Ministerului Economiei, la întâlnirea cu sindicatele a participat Secretarul de Stat Rodin Traicu.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, a fost declarat adjudecatar al licitaţiei pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2012, au fost finalizate fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.