EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

„Criza diabetului” va afecta 4,4 milioane de britanici

0

Obezitatea britanicilor alimentează o „criză a diabetului” şi va declanşa „un dezastru” pentru sistemul naţional de sănătate /National Health System, NHS/, estimează un ONG de la Londra, citat de Daily Express în ediţia de marţi.

Avertismentul survine în contextul în care numărul diabeticilor este prevăzut să crească cu 700.000 în doar opt ani, ajungând până la cel puţin 4,4 milioane de bolnavi de diabet până la sfârşitul deceniului.

Potrivit experţilor, combinaţia dintre un număr fără precedent de bolnavi de diabet şi presiunile bugetare la care este supus sistemul de sănătate britanic ar putea crea „furtuna perfectă, care ameninţă să falimenteze NHS”.

Cu toate acestea, fundaţia Diabetes UK insistă că tendinţa poate fi oprită dacă oamenii adoptă nişte schimbări în stilul de viaţă care să-i ajute să piardă în greutate şi să îşi reducă şansele de a face diabet.

Cel puţin 90% din toate cazurile de diabet sunt cazuri de diabet de tip 2 – favorizate de obezitate, consumul exagerat de alcool, lipsa exerciţiilor fizice şi un stil de viaţă nesănătos.

Alţi factori de risc includ o vârstă de peste 40 de ani, o talie mare, un istoric familial de diabet sau apartenenţa la comunităţile de culoare, asiatice sau la alte minorităţi etnice.

Fundaţia avertizează că NHS a ajuns deja în „punctul critic”, în condiţiile în care sistemul cheltuie cel puţin 1 milion de lire sterline pe oră pentru tratarea şi gestionarea bolii.

CEO-ul Diabetes UK, baroneasa Barbara Young, şi-a exprimat „temeri grave” în privinţa impactului pe care l-ar putea avea asupra NHS un număr suplimentar de 700.000 de diabetici.

Într-o declaraţie exclusivă pentru Daily Express, baroneasa Young a precizat că, „dacă creşterea cazurilor de diabet de tip 2 continuă, aceasta va avea consecinţe grave atât pentru NHS cât şi pentru persoanele cu diabet”.

Declaraţia vine în contextul în care Diabetes UK a analizat cifrele furnizate de Yorkshire and Humber Public Health Observatory /instituţie care furnizează date privind sănătatea/ şi a constatat că marea majoritate a cazurilor noi de diabet vor fi de tip 2.

Diabetul de tip 2 este o boala cronică care apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină pentru a funcţiona normal sau când celulele organismului nu folosesc insulina în mod corespunzător. Diabetul de tip 1, care se dezvoltă atunci când organismul nu poate produce deloc insulină, este, de asemenea, în creştere.

În prezent, în Marea Britanie există aproximativ 3,7 milioane de bolnavi de diabet, printre care un număr estimat de 850.000 de persoane care au diabet de tip 2 fără să ştie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.