Cum să obţineţi un RCA mai ieftin

1

– Cea mai mare parte a posesorilor de autovehicule doresc incheierea celei mai ieftine polite RCA, datorita faptului ca nu beneficiaza direct de aceasta.

Moneycenter.ro va prezinta in continuare cativa pasi de urmat pentru a obtine cel mai ieftin RCA:

 

1. Un lucru esential, de care asiguratorii tin cont la incheiera politei, este istoricul dumneavoastra ca sofer. Daca ati primit amenzi sau ati fost implicat in diferite accidente rutiere, companiile de asigurari va vor cere o prima de asigurare mai mare.

Veti plati o prima de asigurare mai mare si in cazul in care sunteti un sofer incepator.

2. In cazul in care sunteti persoana fizica autorizata si detineti un autovehicul inmatriculat pe numele PFA-ului, asiguratorii vor percepe o prima mai mare, considerand autovehiculul inregistrat pe persoana juridica.

Din acest punct de vedere ideal ar fi sa inmatriculati masina pe numele dumneavoastra, ca persoana fizica. Desigur, va trebui sa cantariti bine avantajele sau dezavantajele acestei decizii, ca si persoana juridica va veti putea deduce unele cheltuieli inregistrate la achizitionarea masinii sau legate de folosinta ei, avantaje de care poate nu veti beneficia daca alegeti sa achizitionati masina ca si persoana fizica.

3. Conduceti prudent, feriti-va de accidente rutiere.

In cazul in care sunteti implicat intr-un accident rutier minor, de genul lovirii unui far sau a unei oglinzi, incercati sa ajungeti la o intelegere cu posesorul masinii lovite pentru a nu mai raporta asiguratorilor accidentul, incercati sa platiti pagubele din propriul buzunar.

In caz contrar, acest incident va va creste costul politei anuale, pentru o perioada destul de lunga si veti plati uneori inzecit costul farului spart.

4. Comparati ofertele de pe piata

Asigurarea RCA are aceleasi caracteristici la toate companiile de asigurari, in 99% din cazuri singurul criteriu de diferentiere fiind reprezentat de catre pret. In plus, atata timp cat despagubirea este platita celuilalt sofer implicat in accident cautati intotdeauna cea mai buna oferta de RCA pornind intotdeauna de la pret.

Pe moneycenter.ro puteti verifica in timp real care este cea mai ieftina asigurare RCA de care aveti nevoie utilizand calculatorul de RCA. Acesta listeaza ofertele de RCA ale urmatoarelor societati: Astra Asigurari, Carpatica Asig, Asirom, BCR Asigurari, Allianz Tiriac, Omniasig, Uniqa, ABC Asigurari si Euroins.

5. In cazul in care sunteti pensionar, puteti beneficia de reducere de pana la 50% din valoarea primei de asigurare.

Veti mai primi reducere si daca lucrati in sistemul bugetar.

Aceste reduceri se acorda doar de unele companii de asigurare asa incat cel mai bine este sa verificati ce avantaje si reduceri aveti la orice companie de asigurari inainte de contracta o polita de raspundere civila auto.

Citește și
1 Comentariu
  1. csebalyn spune

    faceti-ve toti asigurari la carpatica sau euroins, apoi mirati-va cand va loveste altul cu asigurare la carpatica, de ce reparatia masinii la 5 service-uri costa 8000ron, iar asiguratorul despagubeste doar 3200ron. luati ce e mai ieftin, dar ganditi-va si daca v-ar conveni sa va loveasca unu’ cu asigurare de-asta „cea mai ieftina”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.