Dan Diaconescu este acuzat de înşelăciune

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de către Diaconescu Cristian Dan, pe care îl acuză că a produs o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim S.A. şi OPSPI, a anunţat miercuri un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

„Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a Statului Român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim S.A. Râmnicu-Vâlcea”, se arată în comunicatul MECMA.

Potrivit sursei citate, activitatea infracţională reclamată a fost săvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim S.A. şi a drepturilor decurgând din această calitate, de către Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infracţională reclamată prezintă elemente
transfrontaliere.

„În cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază ca prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim S.A. şi OPSPI”, se mai arată în comunicat.

În acest context, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie, Remus Vulpescu, şi-a exprimat public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a SC Oltchim S.A şi şi-a anunţat demisia din funcţie.

‘Procedura de licitaţie a fost organizată fără încălcarea vreunei dispoziţii legale şi a fost destinată să stimuleze participarea unor investitori români sau străini care, în colaborare cu Statul Român, să asigure redresarea SC Oltchim S.A. şi soluţionarea urgenţă a problemelor sociale generate de ruinarea S.C. Olchim S.A. prin administrarea defectuoasă din ultimii ani.

Intenţia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înşelăciune publică şi uz de fals, în scopul de a obţine notorietate şi, eventual, în alte scopuri ce urmează a fi stabilite de autorităţi, nu era previzibilă şi nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de luni, 01 octombrie 2012, când activitatea infracţională a numitului Diaconescu Cristian Dan a şi fost stopată”, se mai arată în comunicatul MECMA.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, a fost declarat adjudecatar al licitaţiei pentru privatizarea combinatului vâlcean, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2012, au fost finalizate fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.