EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Mihai-Răzvan Ungureanu: O remaniere guvernamentală ar fi potrivită; USL nu are resursa umană capabilă să asigure guvernarea

0

Preşedintele partidului Forţa Civică, fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, a apreciat marţi că o remaniere guvernamentală ar fi foarte potrivită, menţionând că USL nu are resursa umană capabilă să asigure guvernarea.

„Ar fi foarte potrivită. Să plece toţi, căci ar fi o remaniere pe care am aştepta-o cu toţii cu drag. Eu mă aşteptam ca domnul prim-ministru să-i propună de mult timp ministrului de resort în cazul Oltchim, este vorba de ministrul Economiei, domnul Chiţoiu, să-şi vadă liniştit de drum, dar ne dăm seama că primul-ministru al României, fiind prea prins între datoriile sale politice, neglijează guvernarea şi, oricum, nu-l interesează deloc interesul naţional. După câte luni de administrare are acest lucru este limpede pentru toată lumea. Eu l-aş fi remaniat cât se poate de repede (pe Chiţoiu – n.r.)”, a declarat Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

El consideră că schimbările de miniştri în actualul Guvern nu se produc din voinţa prim-ministrului, despre care spune că a rămas „o umbră, coşmarul ţării”, ci numai în momentul în care „evidenţa legală sau a imoralităţii” nu mai poate fi acoperită de discursul continuu al celor aflaţi la guvernare.

„Domnul Ponta nu remaniază, el aşteaptă ca guvernul său să fie remaniat. (…) Este, cred, Guvernul care are cele mai mari schimbări în componenţă într-o durată atât de scurtă de timp. Şi aceasta este o performanţă în sine care ne arată, nu fragilitatea politică a guvernării, ne arată faptul că USL nu are resursă umană capabilă să asigure guvernarea. Nu are oameni competenţi sau, dacă din când în când se nimereşte cineva care poate de bine de rău să ocupe fotoliul de ministru, el devine incompatibil. Este şi cazul domnului ministru Cepoi”, a mai spus fostul premier.

Potrivit lui Ungureanu, Victor Ponta nu este decât în acte preşedintele PSD şi co-preşedintele USL.

„Domnul preşedinte al Partidului Social Democrat nu este preşedintele PSD decât în acte, tot aşa cum este co-preşedinte al USL în acte. Le trebuia o semnătură şi este nevoie să apese cineva pe ştampilă. Cred că sunt mai mulţi preşedinţi, este o conducere colegială din care domnul Ponta nu face parte”, a adăugat Ungureanu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.