NATO: Mandatul lui Rasmussen, prelungit cu un an

Cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice au convenit, miercuri, să prelungească mandatul actualului secretar general Anders Fogh Rasmussen cu un an, până la 31 iulie 2014, a anunţat NATO, potrivit unui comunicat citat de AFP şi Reuters.

Rasmussen /59 de ani/, fost premier danez între 2001-2009, fusese numit pentru un mandat unic de patru ani, începând de la 1 august 2009. În mod tradiţional, mandatul secretarului general al NATO este de patru ani, cu posibilitatea de extindere cu încă unul.

Decizia de prelungire a fost adoptată la Consiliul Atlanticului de Nord, reuniunea ambasadorilor statelor membre ale Alianţei.

Rasmussen va rămâne astfel în funcţie până cu câteva luni înainte de sfârşitul operaţiunilor de luptă ale NATO în Afganistan, prevăzut pentru finele lui 2014.

„Aliaţii vor continua să îl susţină pe dl Rasmussen în munca sa devotată pentru a duce la bun sfârşit misiunile şi obiectivele NATO”, se precizează în comunicat.

Prelungirea mandatului lui Rasmussen era aşteptată, însă în culise au început deja discuţiile cu privire la succesorul său. Presa italiană a scris despre interesul pentru acest post al fostului ministru de externe, Franco Frattini.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.