EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

O nouă găselniţă a industriei alimentare: o vacă mutantă care produce un lapte „ce nu provoacă alergii”

0

Cercetătorii neo-zeelandezi au conceput o vacă modificată genetic care produce un lapte despre care se spune că “este mai puţin probabil să provoace reacţii alergice”, relatează Bbc.co.uk.

“Până la 3% dintre bebeluşi sunt alergici la laptele de vacă în primul an de viaţă.”, adaugă cercetătorii.

Vaca modificată genetic produce un lapte fără beta-lactoglobulină, o proteină la care unele persoane sunt alergice.

Există unele diferenţe importante între laptele matern şi laptele de vacă, cum ar fi beta-lactoglobulina, care este găsită în laptele de la vacă, dar nu şi în cel uman.

Instrucţiunile pentru crearea proteinei de beta-lactoglobulină sunt conţinute în genele din ADN-ul vacii. Oamenii de ştiinţă au adăugat material genetic suplimentar pentru a perturba procesul de fabricare, folosind o tehnică numită interferenţă ARN.

Vaca s-a născut fără coadă, însă cercetătorii spun că acest lucru “este puţin probabil” să fie din cauza unei modificări genetice. Această vacă nu a fost gestantă niciodată, aşa că oamenii de ştiinţă au folosit hormoni pentru a determina apariţia producţiei de lapte.

Toate mostrele de lapte de la această vacă nu au conţinut nici un fel de beta-lactoglobulină. Cercetătorii au concluzionat că tehnica a fost “un instrument eficient” pentru modificarea vitelor.

 

  • Laptele provoacă alergii în special din cauza pasteurizării

Totuşi unele grupuri susţin că întregul proiect este o “tâmpenie”, din moment ce majoritatea oamenilor care sunt alergici la laptele de vacă suferă această reacţie din cauza pasteurizării care distruge enzimele lactate. Laptele crud este mult mai uşor de digerat, dar, cel puţin în SUA, laptele crud a fost eliminat, agenţiile de reglementare arestând persoanele care distribuie acest produs.

Aşadar, din moment ce laptele proaspăt este eliminat şi iar celălalt pasteurizat este considerat inferior, pentru că  provoacă alergii la cei care îl consumă, este foarte probabil ca sistemul alimentar corupt să accepte laptele vacii clonate, modificat genetic, şi îl va numi “sigur” pentru bebeluşi.

Mai trebuie luat în considerare faptul că acest lapte alterat genetic are “o concentraţie dublă de caseină”, şi este produs 100% de către hormonii artificiali, deoarece cercetătorii au folosit hormoni pentru a determina producţia de lapte.

 

  • Cum să faci o vacă mutantă şi să le spui prietenilor că eşti un cercetător

Povestea este şi mai tulburătoare. Iată cum a fost produsă această vacă, potrivit The Guardian:

“Pentru a o face pe Daisy (vaca), oamenii de ştiinţă au luat o celulă de piele de vacă şi au modificat-o genetic pentru a produce molecule care blochează fabricarea proteinei BLG. Nucleul acestei celule a fost apoi transferat într-un ovul de vacă căruia i s-a scos propriul nucleu.

 Oul reconstituit a fost crescut în laborator până când a format ceea ce este numit blastochist, o minge de aproximativ 100 de celule, şi apoi implantat în uterul unei vaci gazdă.

 Tehnica de clonare nu este eficientă. Din aproximativ 100 de blastochisturi implantate de cercetători în vaci, peste jumătate din sarcini au eşuat încă de la început, şi doar o singură viţică, Daisy, a fost născută.

 Chiar şi Daisy, o viţică mutantă, a fost născută fără coadă, ceea ce susţine ideea că întregul proiect nu este decât un exemplu al unei mutilări genetice îngrozitoare.

 

  • STOP cu mutilarea genetică a animalelor şi a oamenilor

Aceste experimente îngrozitoare pe animale sunt pe drept numite “mutilări genetice”. Aceste animale sunt mutilate. 99% dintre ele mor înainte să se nască şi cele care ajung să vadă lumina zilei sunt mutante. Şi când ne gândim că aceşti Frankecercetători vor ca bebeluşi umani să bea acest lapte…

 

  •  Umanitatea joacă la ruleta rusească

Civilizaţia modernă nu are nici o fundaţie etică şi nici înţelepciune pentru a urmări aceste tehnologii. Doar pentru că ştim cum să alterăm ADN-ul nu înseamnă că avem înţelepciunea de a înţelege consecinţele acestei acţiuni. Totuşi în cursa pentru următoarea maşinărie de profit biologic, o vacă, o plantă sau chiar un produs farmaceutic, atenţia este aruncată pe fereastră şi înlocuită cu simpla lăcomie.

Având în vedere culturile modificate genetic, grâul modificat genetic care afectează funcţiile hepatice, porumbul modificat genetic care provoacă apariţia tumorilor canceroase, vacile modificate genetic şi seminţele modificate genetic, riscăm să trăim o apocalipsă genetică care ar putea distruge umanitatea într-o clipă.

Nimeni nu ştie efectele pe termen lung ale poluării genetice. Nimeni nu ştie efectele pe termen lung ale oamenilor care mănâncă alimente modificate genetic!

Aşadar, este pur şi simplu un experiment genetic uriaş şi dăunător, care este realizat asupra noastră, a tututor, asupra corpurilor noastre, a copiilor noştri, a pământului nostru şi asupra planetei noastre.

Cercetătorii “modificaţi genetic” riscă TOTUL. Şi fac acest lucru orbeşte, mutilând animale şi numind acest lucru “progres”. 

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.