Publicitate pe banii statului: Vezi cum a obţinut Dan Voiculescu bani de la Oltchim

0

– Realizatorul emisiunii ”Sub semnul întrebării”, de pe B1TV, Robert Turcescu, a prezentat, marţi, un caz tipic de contract de publicitate pe banii statului, în care actorii principali sunt trustul Intact, condus de Dan Voiculescu, şi Oltchim.

Este vorba de un contract de prestări servicii din  decembrie 2009 – Oltchim avea, pe anul respectiv, pierderi de 210 milioane lei – între SC Media Casa Press SRL, reprezentată de Gabriela Vrânceanu Firea (în calitatea de prestator) şi Oltchim (în calitate de beneficiar).

Obicetul contractului era prestarea de servicii de publicitate şi PR în cadrul emisiunilor prestatorului (publicaţii din presa scrisă şi TV ale trustului Intact). Contractul implica machete publicitare, interviuri şi reportaje.

Valoarea totală a contractului 100.000 de euro. Plata se făcea cu un avans, plus plăţi lunare.

Potrvit documentului, dacă până la data încheierii contractului beneficiarul nu a comandat toate serviciile, beneficiarul are totuşi obligaţia de a le plăti. De asemenea, pe perioada derulării contractului, prestatorul era obligat să nu încheie contracte comerciale cu acţionari minoritari ai Oltchim (printre care şi PCC) care ”desfăşoară acţiuni ostile la adresa beneficiarului” şi să nu susţină, prin serviciile sale, poziţia respectivei părţi.

În cadrul SC Media Casa Press SRL îi are printre administratori persoane fizice pe cele două fiice ale lui Dan Voiculescu.

Cazul este asemanator cu situaţia Monicăi Iacob Ridzi, din 2009,  adusă în atenţia presei de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Şi în acest caz, Ridzi, în calitate de Ministru al Tineretului şi Sportului a cheltuit din banii ministerului sume importante pe care le-a împărţit unor oameni din partid şi a dat bani şi unor posturi de televiziune pentru a ”organizarea” evenimentului ”Serbări de ziua tineretului”, relatează b1.ro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.