Victor Ponta: Domnul Arafat are de pregătit finanţarea sistemului de sănătate pentru 2013

0

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că doctorul Raed Arafat, care va asigura conducerea Ministerului Sănătăţii în perioada următoare, trebuie să continue proiectele începute şi să pregătească finanţarea sistemului de sănătate pentru anul 2013.

„Vreau să spun că îi urez bun-venit la masa Guvernului domnului Raed Arafat care va asigura conducerea Ministerului Sănătăţii în perioada următoare. Sigur, din punct de vedere strict procedural, solicitarea către preşedinte am făcut-o de a asigura strict formal eu, 45 de zile conducerea, însă, domnul Arafat, discutând evident şi cu domnul ministru Vasile Cepoi (fostul ministru al Sănătăţii – n.r.), are de continuat proiectele începute şi de pregătit finanţarea pentru 2013 a sistemului de sănătate. Anul trecut, guvernul trecut ne-a finanţat sistemul de sănătate până la 1 septembrie.

Practic, de la 1 septembrie trebuia să închidem toate spitalele şi toate clinicile de stat din România. Cu nişte eforturi extraordinare sper să reuşim să trecem aceste patru luni neacoperite de vechiul guvern, dar anul viitor avem obligaţia să asigurăm o finanţare raţională şi corectă”, a afirmat Ponta, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marţi că va gira funcţia de ministru al Sănătăţii cu toate atribuţiile delegate către actualul subsecretar de stat Raed Arafat.

„Vom găsi soluţia juridică, pentru că domnul Arafat nu e membru al Guvernului şi nu poate în mod formal să gireze funcţia şi, probabil, o voi gira eu, dar cu toate atribuţiile delegate către domnul Raed Arafat”, a spus Ponta.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din funcţie.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, pentru perioada următoare dr. Raed Arafat i s-au delegat toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii.

„Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sănătate”, preciza comunicatul de presă.

Vasile Cepoi a declarat marţi că a demisionat din funcţie pentru a-şi proteja familia şi pentru a nu afecta imaginea Guvernului. „Am demisionat pentru a-mi proteja familia, pentru a nu expune Ministerul Sănătăţii şi Guvernul la o afectare a imaginii”, a susţinut Cepoi.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat săptămâna trecută Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.