EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

AIBA a dezafiliat din nou Federaţia Română de Box

0

Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA) a dezafiliat în data de 1 octombrie Federaţia Română de Box, ”în concordanţă cu statutele AIBA”, informează site-ul oficial al forului mondial.

”Comitetul Executiv al AIBA ordonase pe 22 iunie 2012 forului naţional să desfăşoare alegeri pentru funcţia de preşedinte până la data de 30 septembrie 2012, în conformitate cu articolul 11 din regulamentul AIBA”, se arată în comunicatul dat publicităţii pe site-ul forului suprem.

Articolul menţionat stipulează că nicio federaţie naţională nu poate rămâne fără un preşedinte ales pe o perioadă mai mare de şase luni. Dacă preşedintele respectului for este absent din orice cauză, e incapabil să îşi exercite atribuţiile ori este suspendat de AIBA sau alt for pe o perioadă de doi ani sau mai mare, un nou preşedinte trebuie ales în decurs de la data cererii exprimate de AIBA.

”Federaţia Română de Box nu s-a supus acestui ordin, în ciuda timpului alocat pentru desfăşurarea alegerilor şi astfel a fost exclusă provizoriu din AIBA”, precizează sursa menţionată.

Pe 1 octombrie, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, afirmat că a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii Federaţiei Române de Box, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al Asociaţiei Internaţionale de Box (AIBA).

Biroul federal al FR de Box fixase pentru data de 30 septembrie o Adunare Generală Extraordinară de alegeri pentru preşedinţia forului naţional, dar apoi a decis anularea acesteia, deoarece convocarea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui FR Box era nestatutară.

FR de Box a mai fost exclusă o dată din AIBA.

Pe 6 septembrie 2011, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit din partea AIBA o adresa prin care i se aducea la cunoştinţă faptul că din acea zi FR Box este exclusă şi şi-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru AIBA. Dezafilierea a survenit în urma faptului că FRB nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august 2011, sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Pe 10 ianuarie 2012, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a anulat decizia prin care Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a exclus Federaţia Română de Box ca membru afiliat.

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a mai câştigat în noiembrie 2011 un proces la TAS împotriva Federaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA) pentru suspendarea sa provizorie în martie 2011.

Conflictul dintre AIBA şi Obreja a izbucnit în timpul JO de la Beijing, din 2008, când oficialul român i-a acuzat pe oficialii federaţiei internaţionale că ar fi manipulat arbitrajele meciurilor din cadrul turneului olimpic.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.