Atletism: Alergători din 30 de ţări la Maratonul Bucureşti

0

Atleţi din 30 de ţări vor lua startul la Maratonul Bucureşti, Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, care se va alerga duminică 7 octombrie, cu startul şi sosirea în Piaţa Constituţiei.

 Printre participanţi sunt înscrişi şi 20 de sportivi de elită din Kenya, Etiopia şi Rusia.

Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, a precizat că sunt prevăzute mai multe probe: maratonul pe distanţa clasică de 42,195 km, semimaratonul de 21,095 km, ştafeta 4×10,54 km, cursa populară de 3,5 km şi crosul copiilor, 0,5 şi 1 km, pe categorii de vârstă de la 4 la 12 ani. Competiţia celor mici va avea loc sâmbătă 6 octombrie, cu startul la ora 10,00, iar celelalte duminică, de la ora 9,30.

”Prin organizarea acestui maraton, dorim să sensibilizăm publicul cu privire la beneficiile activităţii sportive şi ale unui stil de viaţă sănătos. În activitatea mea de canotor, am simţit de la an la an schimbările benefice aduse de o disciplină riguroasă, de o dietă echilibrată şi activitatea fizică. Având în vedere că din ce în ce mai multe persoane suferă de afecţiuni cardio-vasculare, obezitate şi problemele cu articulaţiile, maratonul este o competiţie foarte utilă ce pune în evidenţă importanţa exerciţiului fizic”, a spus Valeria Racilă van Groningen.

Corina Vasile, director de comunicare şi relaţii publice Raiffeisen Bank, a spus la rândul său: ”Banca noastră dezvoltă şi susţine proiecte în comunităţile în care activează, iar parteneriatul de cinci ani cu Maratonul internaţional Bucureşti este o dovadă în acest sens. Sportul este foarte important în ceea ce priveşte abordarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Suntem încântaţi să observăm că numărul alergătorilor creşte de la an la an”.

În total sunt oferite peste 170 de premii, dintre care 70 în bani. Persoanele cu dizabilităţi pot concura la oricare dintre probe. Organizatorii au anunţat două premii speciale, primul oferit lui Florin Stanciu din Ploieşti, care va alerga în total 100 km, ultimii 42 km în cadrul maratonului de la Bucureşti, iar al doilea alergătorului care va trece ultimul linia de sosire.

Beneficiile obţinute din donaţii sau taxe de participare sunt oferite unor organizaţii neguvernamentale care au scopuri umanitare sau ecologice: Viitor Plus, Hospice Casa Speranţei, Little People, Light into Europe şi United Way.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.