EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Experiment medical în SUA: mănânci la fast-food şi câştigi – kilograme şi bani

0

Un grup de cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii Washington din St.Louis au lansat o ofertă mai puţin obişnuită: se caută persoane dispuse să se îngraşe consumând suplimentar în fiecare zi un meniu de fast-food de 1000 de calorii, timp de trei luni. Amatorii primesc şi bani pentru aceasta, relatează ABC News.

Dr. Samuel Klein, principalul cercetător implicat în studiu, speră să afle în finalul experimentului de ce unii oameni care se îngraşă fac diabet şi hipertensiune, iar alţii nu. Or, nu putea ajunge la o concluzie doar îndopând animalele de laborator.

‘Ce se constată la rozătoare nu e valabil întotdeauna şi la oameni’, a remarcat Klein.

Fast-food-ul este alegerea ideală pentru că se poate calcula exact cât şi ce mănâncă participanţii la studiu.

‘Restaurantele fast-food au un meniu foarte reglementat. Ştim exact compoziţia ca nutrienţi şi număr de calorii a fiecărui meniu, aşa că e un mod ieftin, uşor şi gustos de a le asigura oamenilor calorii în plus’, a spus cercetătorul.

În plus, participanţii la studiu pot câştiga până la 3500 de dolari, în funcţie de cât de mult le ia să ajungă la obiectivul de îngrăşare stabilit: în principiu, aceştia trebuie să câştige 5-6% din greutatea lor în trei săptămâni, după care se pot preocupa să slăbească înapoi, asistenţa medicală în acest scop fiindu-le asigurată.

O femeie în vârstă de 50 de ani, care a terminat deja programul, a început de la 77 de kilograme, s-a îngrăşat 7 în 8 săptămâni şi a fost recompensată cu 2650 de dolari, inclusiv 50 de dolari destinaţi efortului de a da jos kilogramele acumulate, lucru pe care l-a reuşit prin dietă şi plimbări.

Un bărbat de 48 de ani, care cântărea la început 113 kilograme, a reuşit să se îngraşe 8 kilograme în 11 săptămâni, după ce la un moment dat chiar a slăbit circa o jumătate de kilogram în timpul experimentului, moment în care cercetătorii l-au sfătuit să majoreze cantităţile de mâncare. A fost răsplătit pentru efort cu 3225 de dolari, la care se va mai adăuga o sumă când va reveni la greutatea iniţială.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.