Idei creative: Calul Troian realizat din butoane de tastatură

Nu e sigur dacă înţelegem logica din spatele acestei “sculpturi” în formă de cal, realizată din răşină şi butoane de tastatură reciclate de către Babis Cloud, însă în mod sigur e o plăcere să o priveşti.

Piesa este numită “Hedonism şi Trojaner”, o denumire derivată din ideea calului mitologic Troian construit de greci pentru ca o elită de soldaţi să se poată strecura în oraşul Troia pentru a-l cuceri.

La un anumit nivel, Babis Cloud face o referire la aspectele negative ale tehnologiei, cum ar fi viruşii sau dependenţa iraţională de calculatoare.

Citeste si:  Un joc virtual simulează un război de cucerire a Ardealului de către trupele maghiare şi aliaţii lor

Prin faptul că sculptura este realizată din butoane de tastatură – simbol al comunicării în zilele noastre -, Babis încearcă să indice un adevăr neplăcut.

Internetul însuşi îşi merită denumirea de  “Trojan”, nu numai virusul ce poartă acest nume. Căutăm informaţii pe Internet, le împărtăşim şi cu ceilalţi şi transmitem unele dintre ele voluntar sau involuntar. Profilele de Facebook ne definesc personalitatea, căutăm locuri de muncă online sau cumpărăm jucării direct de pe Internet. Şi cu toate acestea, esenţa comunicării se pierde şi noi toţi am devenit mai săraci din acest punct de vedere.

Citeste si:  UCPR: Producătorii români de carne de pasăre respectă legislaţia europeană şi oferă produse sigure şi de calitate

[nggallery id=76]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata