IGSU: 24 de apartamente de la mansardă au fost distruse în incendiul de la Confort City

0

Incendiul care a izbucnit marţi în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov a distrus 24 de apartamente aflate la mansarda unui imobil aparţinând complexului de locuinţe „Confort City”, precizează un comunicat al IGSU.

Totodată, aproape toate apartamentele de la etajul 10 al blocului au suferit daune de până la 30%, în timp ce altele, de la etajele inferioare, au suferit daune în proporţii mai mici, de maximum 5%, din cauza apei folosite la stingerea incendiului.

„De asemenea, a mai fost afectată, pe o suprafaţă de aproximativ 5%, şi izolaţia de polistiren a imobilului. Construcţia, cu o suprafaţă construită de 1.850 mp, este formată din două blocuri, lipite unul de celălalt, fiecare având două scări. Din blocul de locuinţe cu un total de 288 de apartamente au fost afectate în jur de 640 de persoane, dintre care 120 de la mansardă şi 520 de la etajele inferioare. Împreună cu administratorul imobilului, se va stabili numărul exact de locatari”, precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, 11 persoane au acuzat atacuri de panică şi trei pompieri militari au necesitat transportul la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a primi oxigen, „fiind uşor intoxicaţi cu fum”.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au fost mobilizaţi aproximativ 200 de pompieri militari, care au acţionat cu 57 de mijloace de intervenţie, timp de 12 ore, în regim de continuitate, până miercuri dimineaţă în jurul orei 2,00.

Intervenţia a fost asigurată, în faza iniţială, de către Detaşamentul de Pompieri „Apărătorii Patriei” din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti. Succesiv, au fost concentrate forţe şi mijloace de la detaşamentele de pompieri „Pieptănari”, „Morarilor”, „Vitan”, „Băneasa”, „Dămăroaia”, „Chimiştilor” şi secţiile de pompieri „Fundeni” şi „Grozăveşti”, din cadrul aceluiaşi inspectorat, precum şi detaşamentele de pompieri „Măgurele” şi „Afumaţi” ce aparţin Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Codrii Vlăsiei” al judeţului Ilfov. Cele 10 autospeciale pentru lucru la înălţime au fost dislocate de la unităţi aflate la distanţe cuprinse între 8 şi 25 km faţă de locul intervenţiei, informează comunicatul IGSU.

Pe timpul nopţii a fost asigurată supravegherea zonei, la faţa locului fiind prezente încă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

O comisie de specialişti de la ISU Bucureşti, ISU Ilfov, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-a deplasat miercuri în localitatea Popeşti-Leordeni, la imobilul din complexul rezidenţial afectat de incendiul puternic izbucnit în urmă cu o zi, pentru a stabili cauzele probabile ale producerii acestuia, primele elemente urmând a fi făcute cunoscute cel mai târziu joi, a precizat pentru AGERPRES şeful IGSU, Marcel Lucaciu.

Un incendiu a izbucnit marţi la mansarda din lemn a unui imobil din complexul rezidenţial „Confort City” din Popeşti-Leordeni, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare, cuprinzând în plan orizontal toate cele opt scări ale imobilului şi afectând mai multe apartamente.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.