Mii de milionari primesc ajutor de şomaj

Un nou raport arată că aproximativ 2.400 de milionari din SUA au primit ajutor de şomaj în timpul recesiunii economice, un număr care a atras atenţia politicienilor care au finanţat extinderea beneficiilor pentru aproximativ 99 de săptămâni pe măsură ce economia se prăbuşea, relatează News.yahoo.com.

În 2009, 2.362 de milionari au primit ajutor de şomaj, mai puţini decât în anul anterior, 2.840, potrivit unui studiu realizat de Serviciul de Cercetare Congresională, un departament non-partizan al Congresului american ce furnizează analize politice şi legale. Din cei 2.362 peste 1.000 aveau un venit pe familie de 1,5 milioane de dolari în 2009. O sumă totală de 20,8 milioane de dolari a mers către această categorie de persoane.

Citeste si:  DNA Iaşi: 152 persoane, deferite justiţiei pentru încasarea nelegală de subvenţii sau ajutor de şomaj

“Este scandalos când auzi că milionarii au colectat beneficii de şomaj, însă, pe de altă parte, milionarii pot fi şi ei şomeri şi au cotizat la contribuţia pentru şomaj”, relatează Bill Frenzel, de la Institutul Brookings şî fost membru republican al Congresului.

În 2010, 4,6 milioane de persoane au evitat sărăcia datorită beneficiilor de şomaj. Frenzel spune că dacă anumite persoane au avut venituri de un milion de dolari anul anterior, “acestora li se poate interzice să primească astfel de beneficii anul următor”.

Citeste si:  Criza le lasă pe mamele şomere la mâna statului

Potrivit unui raport realizat pentru senatorul republican Tom Coburn, din Oklahoma, milionarii au primit beneficii de şomaj în valoare de 74 de milioane de dolari între 2005 şi 2009.

Potrivit Centrului de Priorităţi Bugetare şi Politice, persoana medie colectează aproximativ de 300 de dolari pe săptămână din ajutor de şomaj.

La începutul anului trecut, senatorul Coburn a propus o lege care a încercat să oprească plata de fonduri federale pentru compensaţii de şomaj către persoanele care “au avut resurse materiale în anul precedent” de un milion de dolari sau mai mult.

Citeste si:  Dorin Cocoş şi Elena Udrea, printre noutăţile apărute în topul miliardarilor

Însă, milionarii nu sunt singurele persoane care beneficiază de aceste compensaţii. Alte câteva ramuri cu un venit ridicat au primit compensaţii din partea guvernului. Peste 8.000 de plătitori de taxe care câştigau între 500.000 de dolari şi un milion de dolari au primit beneficii de şomaj în 2009 şi peste 900.000 de plătitori de taxe care au realizat venituri între 100.000 şi 500.000 de dolari au beneficiat de astfel de compensaţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close