Obezitatea, pandemia secolului XXI

0

Obezitatea este una dintre cele mai mari ameninţări pentru sănătatea individuală şi colectivă şi poate fi considerată o pandemie, au apreciat specialişti spanioli, portughezi şi latinoamericani reuniţi săptămâna trecută la Madrid, relatează agenţia EFE.

Ei au avertizat că nici o naţiune, nici un grup etnic şi nici o grupă de vârstă nu se află la adăpost în faţa acestei pandemii a cărei incidenţă este în creştere. Specialiştii au reamintit că există numeroase studii care confirmă că cei expuşi cel mai mult riscului de a deveni obezi sau supraponderali sunt cei din mediile sociale sărace şi slab educate, mai ales din ţările mai puţin dezvoltate.

Astfel, în state precum Mexicul sau Brazilia, obezitatea se suprapune cu o stare de malnutriţie severă, ‘acesta fiind rezultatul unei interacţiuni complexe între factori genetici şi ambientali’.

În concluziile reuniunii se recomandă acordarea unei atenţii deosebite obezităţii infantile, subliniindu-se că ‘este mai uşor să previi decât să tratezi, iar lupta trebuie dusă împotriva obezităţii, nu împotriva celui obez’.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.