Ponta: Nimeni nu l-a întrebat pe Diaconescu despre documentele false şi cred că nu-l va întreba până la alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că Dan Diaconescu ar fi trebuit anchetat pentru faptul că a prezentat documente false în cadrul procesului de privatizare a companiei Oltchim, speculând că probabil nici nu va fi întrebat despre acest lucru până la alegerile parlamentare din decembrie.

„Niciun om din nicio ţară a doua zi după ce este dovedit – şi vorbesc de documente bancare false -, a doua zi este cercetat şi tras la răspundere. Domnul Diaconescu a fost atât de relaxat. Mulţi se întrebau ce are în minte. Are în minte că are imunitate. Nimeni nu l-a întrebat, şi daţi-mi voie să speculez, nici nu-l va întreba nimeni până la alegeri pe domnul Diaconescu cum a folosit documente false, cum s-a prezentat cu o ofertă falsă. A fost arestat preventiv domnul Dan Diaconescu, nu? Domnul Dan Diaconescu, în acest moment, cu mişcarea sa politică, ajută PDL-ul în ceea ce înseamnă, eventual, luat procente de la USL”, a afirmat Ponta, la Realitatea Tv.

Întrebat dacă sugerează o legătură între PDL şi cazul privatizării de la Oltchim în care a fost implicat Dan Diaconescu, Ponta a spus că are informaţii în acest sens. „Interesele politice nu sunt interese ilegale, asta e politică. (…) Noi vorbim aici de faptul că să prezinţi o ofertă de cumpărare de acţiuni falsă şi să prezinţi la o bancă documente false, la o bancă, Eximbank, nu între doi prieteni care stau pe bancă în parc, este o faptă penală pentru oricare dintre dvs. Dacă mâine vă duceţi la bancă şi prezentaţi un document fals, vă asigur că mâine seară dormiţi în arest. Pentru că sistemul bancar este unul care se protejează foarte bine”, a adăugat Ponta.

Premierul a precizat că a aflat despre documentele bancare false ale lui Diaconescu după ce a fost declarat câştigătorul licitaţiei în cazul privatizării Oltchim. „Poate greşesc eu şi o să-mi cer scuze procurorului general interimar şi, într-adevăr, de mâine sau poimâine se va începe ancheta. (…) Poate că de mâine cineva îl va întreba pe domnul Diaconescu: ‘Domne, dar de ce ai prezentat documente false?'”, a mai spus Ponta.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.