Telefoanele mobile au devenit mai puţin toxice

Producătorii de telefoane mobile au răspuns solicitărilor consumatorilor privind creşterea compatibilităţii cum mediul şi respectă normele şi regulamentele formulate în domeniu, folosind mai puţine substanţe toxice în procesul de fabricaţie al telefoanelor, conform unui studiu american publicat miercuri.

Produsele Motorola Citrus, l’Apple iPhone 4S şi LE Remarq sunt cele mai puţin toxice telefoane mobile, conform unui studiu realizat pe 36 de modele prezente pe piaţă în ultimii 5 ani, conform Centrului Ecologic din Michigan.

Noul iPhone 5 se plasează pe locul cinci, în timp ce principalul său rival, Samsung Galaxy S III ocupă poziţia nouă, iar modelul iPhone 2G – primul smartphone din serie produs de Apple în 2007 – este cel mai toxic dintre cele 36 de modele.

„Concluzia este că telefoanele mobile continuă să fie toxice şi să conţină substanţe chimice cu factor de risc, dar situaţia este în curs de ameliorare”, a declarat pentru AFP Jeff Gearhart, director de cercetare la Centrul Ecologic din Michigan.

Fiecare telefon conţine substanţe periculoase, precum plumb, brom, clor, mercur sau cadmiu.

Acest studiu a fost publicat pe site-ul HealthyStuff.org.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.