Vasile Blaga: Exclud o colaborare politică, într-o construcţie unitară, cu Dan Diaconescu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seară, 3 octombrie, la RTV, că exclude o colaborare politică într-o construcţie unitară, la Putere sau în Opoziţie, cu PP-DD, dar a precizat că este obligat să discute cu liderii acestei formaţiuni în plan parlamentar în cazul în care partidul va intra în Legislativ.

Întrebat despre colaborarea în vederea constituirii unui guvern sau colaborare în opoziţie cu PP-DD, Vasile Blaga a spus: „Nu voi colabora politic, într-o construcţie unită, nici la putere, nici în opoziţie cu Dan Diaconescu”.

„Are cu cine colabora, colaborează foarte bine cu domnul Ponta. Doar s-au înţeles de la început”, a declarat liderul democrat-liberalilor.

Blaga a susţinut că şi în ceea ce priveşte cazul Oltchim există între premier şi Dan Diaconescu „o înţelegere până la jumătate”. „Din partea a doua privatizării nu s-au mai înţeles”, a adăugat preşedintele PDL.

Citeste si:  Ministrul Economiei se va întâlni miercuri cu administratorii şi sindicatele de la Oltchim

El a explicat, întrebat dacă exclude inclusiv o formă de colaborare parlamentară cu PP-DD, că ar însemna să nu respecte Constituţia.

„Are Dan Diaconescu un partid care respectă, prin statut, Constituţia României? Are, din moment ce l-a înregistrat Tribunalul. Hotărăsc eu că intră în Parlament? Nu, alegătorii. Dacă intră în Parlament, preşedinţii partidelor parlamentare în prima zi după validare trebuie să se reunească, să vadă care este ponderea fiecăruia şi câte locuri îi revin în Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului. Cu asta începe noua legislatură. Pe urmă discutăm de guvern şi de restul”, a arătat Blaga.

Citeste si:  Reuters: Un candidat populist îl înfruntă pe premier promiţând vremuri mai bune

Cât despre alianţe între forţele de centru-dreapta şi PP-DD la nivel local, liderul democrat-liberalilor a afirmat: „Când îl vedeţi pe Ponta şi spune că laptele e alb, aveţi grijă să nu fie o lingură de cafea în el. Nu avem nicio astfel de înţelegere. Dacă aveam înţelegeri, aveam cel puţin 25 de vicepreşedinţi de consilii judeţene. Are dânsul (Victor Ponta – n.r.) înţelegeri cu ei”.

Vasile Blaga a subliniat, întrebat în acest sens, că nu va merge niciodată într-o emisiune la postul tv al lui Dan Diaconescu.

Citeste si:  Un hit al cântăreţei Shakira, o copie ilegală a piesei unui alt artist

„Au fost domnul Ponta şi domnul Antonescu, la ei vă raportaţi. Eu nu am să calc niciodată pe la OTV”, a declarat Blaga.

Amintindu-i-se că la postul tv respectiv a fost prezent inclusiv preşedintele Traian Băsescu, Blaga a replicat: „A mai fost şi domnul Băsescu, au mai fost şi alţii. Dacă vreţi, toţi au fost, dar eu nu mă voi duce, pentru că nu pot să servesc un om de un un cinism ieşit din comun. Prosteşti lumea cu televizorul, îi faci promisiuni deşarte. Nu îl întrece în cinism decât Ponta. Nu se poate să câştigi puncte în halul acesta. De asta nu mă duc”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close