Fotbal – Europa League: Steaua – FC Copenhaga 1-0

0 19

teaua Bucureşti a învins FC Copenhaga cu scorul de 1-0, joi seara, 4 octombrie, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din cadrul Grupei E a Europa League la fotbal.

Stefan Nikolic a marcat singurul gol al meciului în minutul 83.

În celălalt meci al grupei, Molde a învins Stuttgart cu 2-0. După acest succes, Steaua devine liderul grupei, cu 4 puncte.

Steaua a jucat modest în prima repriză, când a tras o singură dată pe poartă, în min. 9, prin Tănase. Echipa daneză, excelent organizată, a blocat bine jocul jucătorilor stelişti, s-a apărat departe de poarta lui Wiland, iar ”roş-albaştrii” nu au găsit soluţiile pentru a surprinde liderul campionatului danez.

Jocul a fost mai alert în repriza secundă, când ocaziile s-au înmulţit de ambele părţi. Nikolic a avut o şansă bună, în kin. 57, când a reluat din voleu la centrarea lui Pârvulescu, dar Wiland a fost la post. Copenhaga a avut o oportunitate bună peste două minute (59), dar Matei a salvat din faţa lui Cornelius. Chipciu l-a testat pe Wiland de la distanţă (61), dar danezii au replicat imediat şi lovitura de cap a lui N. Jorgensen (62) a trimis balonul puţin pe lângă bară.

Steaua a avut o şansă mare de a deschide scorul în min. 71, când Nikolic a reluat din mijlocul careului mingea centrată de Chipciu, dar un fundaş danez a acordat corner.

Echipa lui Reghecampf a reuşit să marcheze un gol norocos în min. 83, când Tănase a centrat în careu, iar Sigurdsson a respins în Nikolic, de unde mingea a intrat în plasă după ce l-a atins şi pe Stadsgaard.
Oaspeţii au avut o ocazie mare în min. 87, când Cornelius, lăsat liber în careu, a trimis cu capul pe lângă poartă, după care Steaua a gestionat bine ultimele minute de joc şi a obţinut un succes meritat.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a început meciul fără câţiva titulari, Szukala, Chipciu, Rusescu, toţi fiind rezerve, la fel ca şi Nikolic, dar i-a introdus, inspirat, în repriza secundă pe ultimii trei.

Steaua va juca următorul meci tot acasă, cu Molde, pe 25 octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata