EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

MJ: 7 candidaţi înscrişi pentru funcţia de şef al DNA şi 6 candidaţi înscrişi pentru şefia PÎCCJ

0

Ministerul Justiţiei anunţă, vineri, 5 octombrie, că şapte candidaţi s-au înscris în cadrul selecţiei în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Tot vineri, Ministerul Justiţiei a anunţat şi candidaţii care s-au înscris în cadrul selecţiei în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al României.

Potrivit listei făcute publice de Ministerul Justiţiei, şi-au depus candidaturile pentru şefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA – detaşat la Guvern – DLAF), Vasile Ioniţă (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruţa Kovesi (DIICOT – ST Sibiu, detaşată la MAE), Constantin Sima (PÎCCJ), Viorica Stoica (PÎCCJ) şi Paula Nicoleta Tănase (Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi).

Laura Codruţa Kovesi a fost şeful Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mandatul acesteia expirând pe 2 octombrie.

Claudiu Dumitrescu este procurorul care a instrumentat cazul ”Valiza”, în care Gigi Becali a fost trimis în judecată, însă achitat în prima instanţă, şi dosarul ”Caltaboşul”, în care foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost condamnaţi.

Viorica Stoica, procurorul care şi-a depus candidatura şi la PÎCCJ, şi la DNA, a condus Corpul de control al Guvernului în mandatul lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a fost, de asemenea, detaşată şi la DLAF.

Constantin Sima, care candidează atât pentru şefia PÎCCJ, cât şi la DNA, este preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România.

Potrivit MJ, interviurile vor avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5, etaj 1, Sala de consiliu, urmând ca rezultatele selecţiei să fie anunţate pe 1 noiembrie.

Timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care candidează pentru ambele funcţii.

Tot vineri, Ministerul Justiţiei a anunţat şi candidaţii care s-au înscris în cadrul selecţiei în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al României.

Potrivit listei făcute publice de Ministerul Justiţiei, şi-au depus candidaturile pentru şefia PÎCCJ Gheorghe Cornescu (PÎCCJ), Elena Hach (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov), Gheorghe Moţa (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Tiberiu Niţu (PÎCCJ – numit la Inspecţia Judiciară – CSM), Constantin Sima (PÎCCJ) şi Viorica Stoica (PÎCCJ).

Tiberiu Niţu a fost prim-adjunct al procurorului general, iar Gheorghe Moţa a fost procurorul care a redeschis dosarul Ţundrea.

Viorica Stoica, care şi-a depus candidatura şi la PÎCCJ, şi la DNA, a condus Corpul de control al Guvernului în mandatul lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a fost, de asemenea, detaşată şi la DLAF.

Constantin Sima, care candidează atât pentru şefia PÎCCJ, dar şi la DNA, este preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România.

Potrivit MJ, interviurile vor avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5, etaj 1, Sala de consiliu urmând ca rezultatele selecţiei să fie anunţate pe 1 noiembrie.

Timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care candidează pentru ambele funcţii.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.