Sulfina Barbu: Vom face publice candidaturile la parlamentare după verificările din Comisia de integritate

0

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că lista finală a candidaturilor în cadrul Alianţei România Dreaptă pentru alegerile parlamentare va fi făcută publică după ce propunerile vor fi verificate în Comisia de etică a alianţei.

„Vom face publice toate candidaturile după ce ele vor fi verificate de Comisia de integritate (Comisia de etică şi integritate a ARD – n.r.). Nu este doar o formalitate. Absolut toţi candidaţii au trimis către Comisia de integritate toate documentele solicitate. După ce Comisia de integritate va face verificările, vom avea propunerile finale”, a precizat Sulfina Barbu.

Ea s-a declarat optimistă pentru faptul că „o alianţă atât de tânără a reuşit să îşi facă nominalizările pentru colegii”. „Sigur că în interior pot să existe discuţii, dar sunt proceduri de urmat”, a spus Barbu.

Întrebată dacă în cazul deputaţilor Ştefan Pirpiliu şi Dănuţ Liga, care au trecut de la PDL la Forţa Civică, s-a luat vreo decizie, vicepreşedintele democrat-liberal a explicat că toţi partenerii din ARD şi-au asumat un set de criterii etice de la care nu se va abdica.

„Este un principiu (legat de traseismul politic – n.r.) pe care l-am agreat toţi partenerii din alianţă şi de la acest principiu nu s-a abdicat până acum şi cred că nici în viitor. Din moment ce el a fost agreat de toţi membrii alianţei, el trebuie respectat”, a susţinut Sulfina Barbu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.