Turcia a ripostat din nou sâmbătă unui nou tir de artilerie dinspre Siria

0
Armata turcă a ripostat din nou sâmbătă, 06 octombrie 2012, dimineaţa unui nou tir de artilerie provenit dinspre Siria şi care a lovit teritoriul său în provincia Hatay /sud-est/, fără să se înregistreze victime, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu, citată de AFP, AP şi Reuters.

După un grav incident survenit miercuri şi care a costat viaţa a cinci civili turci într-o localitate de frontieră, Akçakale, Turcia a ripostat sistematic cu tiruri de artilerie la tirurile siriene.

Anadolu a anunţat că explozia unui obuz a lovit satul Guvecci, aflat la graniţa cu Siria. „Forţele militare de la frontiera Turciei au ripostat imediat”, a afirmat Anadolu, fără a da detalii despre sursa informaţiei sau eventuale pagube.

Guvernul turc a obţinut joi „undă verde” din partea parlamentului pentru a continua operaţiunile militare împotriva Siriei, dacă este necesar.

Vineri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reiterat avertismentele la adresa Siriei după atacul sirian de miercuri şi după riposta Ankarei, dând asigurări că statul vecin va plăti „un preţ ridicat” în cazul unui nou incident. El a dat încă o dată asigurări că ţara sa nu vrea un război cu Siria, dar că nu va ezita să răspundă oricărui act care îi ameninţă „securitatea naţională””.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm joi tirurile armatei siriene asupra Turciei, după lungi tratative între ruşi şi occidentali, şi a făcut apel la cele două ţări să dea dovadă de reţinere.

În pofida, retoricii sale, Turcia a precizat că va acţiona în conformitate cu dreptul internaţional şi în coordonare cu alte puteri străine.

Tirurile siriene de obuze s-au soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi miercuri la Akcakale. Turcia a ripostat miercuri seară şi joi dimineaţă prin tiruri de artilerie asupra poziţiilor armatei siriene.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.