Argeş: Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost arestat preventiv

0

Curtea de Apel Piteşti a admis recursul formulat de parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi a dispus arestarea preventivă a şefului de lucrări de la Universitatea Bioterra Bucureşti, Florin Adrian Dulugeac, acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie.

„Rejudecând, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea (…) şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Dulugeac Florin Adrian pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data punerii în executare”, se arată în hotărârea pronunţată de instanţă în urma şedinţei de judecată din data de 5 octombrie.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare din cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti, a fost reţinut pe 27 septembrie sub acuzaţiile de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale.

Propunerea de arestare preventivă a inculpatului a fost respinsă pe 28 septembrie de Tribunalul Vâlcea, decizia fiind atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit anchetatorilor, în 4 iulie 2012, Florin Adrian Dulugeac a furnizat unui student prin intermediul unui SMS, în timpul examenului de licenţă, răspunsurile corecte la întrebările testului grilă care au constituit subiectele examenului. Ulterior, s-a constatat că studentul a promovat proba scrisă a examenului de licenţă cu nota 9.

De asemenea, în 3 şi 4 iulie, Dulugeac a furnizat, în timpul probelor scrise, prin mesaje tip SMS, răspunsurile corecte la subiectele examenului şi altor patru candidaţi.

„Până la acest moment al urmăririi penale s-a mai stabilit şi faptul că inculpatul Dulugeac Florin Adrian a acordat note la examenele semestriale ori anuale aferente anilor I şi II de studiu la Facultatea de Drept unui alt student, fără ca acesta să susţină ori să se prezinte în vederea susţinerii vreunui examen. Totodată, inculpatul a modificat (…), pe 16 iulie, notele obţinute de alţi şapte studenţi la examenele anuale, fie în scopul majorării notelor obţinute, fie în scopul promovării examenelor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din actele de urmărire penală administrate în cauză a mai rezultat că, folosindu-se de calitatea sa de cadru didactic la Universitatea Bioterra, Florin Adrian Dulugeac a solicitat şi determinat alţi profesori din cadrul universităţii, care au realizat activitatea de examinare a candidaţilor la examenul de licenţă, proba orală, să acorde note care nu corespund realităţii, respectiv note mai mari faţă de cele corecte, pentru alţi trei candidaţi.

În acelaşi mod, inculpatul a determinat alţi salariaţi din instituţia de învăţământ sus menţionate să modifice notele luate de doi candidaţi la probele orale obţinute de aceştia la examenul de licenţă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.