Comitetul director al Uniunii Scriitorilor a decis să-i acorde lui Paul Goma indemnizaţie de merit

0

Comitetul director al Uniunii Scriitorilor din România a votat vineri, în unanimitate, acordarea indemnizaţiei de merit scriitorului Paul Goma, se arată într-o postare pe blogul personal al liberalului Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al USR.

Indemnizaţiile de merit se acordă, în număr limitat şi potrivit legii, unor oameni de cultură care, prin valoarea operei lor, recunoscută în plan intern şi internaţional, aduc o contribuţie meritorie la îmbogăţirea culturii române. Ele constau în acordarea unei sume lunare, echivalente cu salariul mediu pe economie.

Propunerea privind acordarea indemnizaţiei de merit scriitorului Paul Goma, ca semn de recunoaştere a întregii sale activităţi, a fost prezentată de Varujan Vosganian şi a fost susţinută de Nicolae Manolescu, preşedintele USR.

Potrivit informaţiilor de pe blogul citat, au mai fost acordate astfel de indemnizaţii, în cadrul aceleiaşi întruniri, scriitorilor Mihai Zamfir, Al. Călinescu, Nichita Danilov.

Anul trecut, scriitorul Paul Goma a primit din partea Ministerului de Interne dovada faptului că nu i-a fost retrasă cetăţenia română, iar Consiliul USR a reconfirmat calitatea sa de membru al Uniunii.

Paul Goma i-a acordat un mandat lui Varujan Vosganian pentru a-l reprezenta în relaţiile cu Uniunea Scriitorilor şi cu autorităţile române, în baza căruia s-a făcut solicitarea pentru acordarea indemnizaţiei de merit.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.