EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Crin Antonescu candidează într-un colegiu din sectorul 3 iar Călin Popescu Tăriceanu, probabil, în sectorul 1

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă sear, 6 octombrie, la Antena 3 că va candida la alegerile parlamentare într-un colegiu din sectorul 3 al Bucureştiului iar liberalii vor avea o discuţie cu partenerii de la PC pentru a face schimb de colegii, astfel încât fostul preşedinte liberal Călin Popescu Tăriceanu să poată candida într-un colegiu din sectorul 1.

„Eu mă duc într-un sector mai mare, pentru că socotesc că e de datoria unui şef de partid să se bată în sectorul mare. Mă duc în sectorul 3, sectorul domnului Blaga, puteam să facem o confruntare frumoasă, am putea să nu luăm niciunul dintre noi mandatul, dar ar fi o confruntare, doi lideri de partid în miezul Bucureştiului. Înţeleg că între timp domnul Blaga pleacă la Timişoara, nu comentez”, a afirmat preşedintele PNL.

În ce-l priveşte pe Tăriceanu, Antonescu a spus că acesta a anunţat iniţial că are intenţia de a rămâne în colegiul în care a fost ales în urmă cu patru ani, în judeţul Ilfov. În aceste condiţii, la negocierile pe care liberalii le-au purtat pentru împărţirea colegiilor cu cei de la PC, s-a convenit ca în sectorul 1, în colegiul pe care Antonescu îl va părăsi, să fie un candidat conservator.

„La un moment dat, a apărut domnul Andrei Chiliman, defazat în raport cu partidul, arătând ce a hotărât sectorul 1, acesta neavând vreo jurisdicţie să hotărască peste aceste decizii, dar pentru că domnul Tăriceanu între timp a exprimat intenţia de a pleca de la Ilfov şi de a veni în colegiul pe care îl părăsesc eu, acum vom face o discuţie cu Partidul Conservator, să încercăm să schimbăm nişte colegii. Dacă domnul Tăriceanu vrea să candideze la sectorul 1, la Senat, nu văd niciun motiv să nu-l susţinem noi, PNL”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, nu ar trebui să mai fie membru de partid pentru că, în campania pentru referendum, „în mod public, a lucrat în favoarea lui Traian Băsescu”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.