Mihai-Răzvan Ungureanu: Într-un context internaţional agitat, România poate fi pusă în pericolul unui atentat terorist

0

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat sâmbătă, 6 octombrie, la Poiana Braşov, că România poate să fie pusă în pericolul unui atentat terorist, într-un context internaţional agitat.

„În primul rând, trebuie să ne obişnuim cu ideea că, într-un context internaţional agitat, România poate să fie pusă în pericolul unui atentat terorist. Este motivul pentru care serviciile speciale, instituţii cu atribuţii în domeniu, se pregătesc continuu preîntâmpinând o asemenea nefericită incidenţă. Cred că niciodată nu a fost cazul ca media să nu ştie care sunt preocupările serviciilor de informaţii. De exemplu, în calitatea de fost director SIE am spus-o la rândul meu, în câteva rânduri apăsat, că nu există în momentul de faţă stat care să fie ferit de pericolul terorist, cu excepţia celor care, evident, se află de partea lor. Pericolul terorist nu are graniţe, nu are paşaport, este foarte inventiv din punct de vedere tehnic şi are capacitatea de a se difuza exact acolo unde există crize deja instalate”, a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.

El a adăugat că România are datoria să se protejeze în faţa oricărui pericol de o asemenea amploare.

„Nu mai avem timp să dăm atenţie evenimentelor internaţionale. Atât de mult ne uităm ce face actuala guvernare, la toate prostiile cărora le dă drumul, încât uităm să ne uităm peste graniţe la evenimentele care se întâmplă. Vă rog, daţi atenţie evenimentelor internaţionale şi contextului internaţional în care ne aflăm, care este extrem de agitat şi merită toată atenţia noastră”, a subliniat fostul şef SIE.

Întrebat despre declaraţia făcută zilele trecute de şeicul Omar Bakri, Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că nu se poate pronunţa pe acest subiect, pentru că nu are competenţa necesară în acest moment.

România, Bulgaria, dar şi alte ţări din estul Europei sunt pământuri islamice şi ţinte legitime pentru terorişti, susţine într-un interviu publicat recent de cotidianul sofiot 24 Ceasa, unul dintre cei mai radicali lideri islamişti, şeicul Omar Bakri.

Mihai-Răzvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la conferinţa Ligii Aleşilor Locali ai PDL, care s-a desfăşurat la Poiana Braşov.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.