EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Patrula Călare, introdusă de luni în Capitală

0

Patrula Călare va fi introdusă de luni, în Capitală, un număr de 24 de echipaje – unităţi călare – fiind pregătite pentru a sprijini Poliţia Locală în menţinerea ordinii şi liniştii publice, în combaterea faptelor antisociale şi aplanarea violenţelor.

Potrivit unui comunicat al administraţie locale remis vineri , Patrula Călare a Municipiului Bucureşti va acţiona în marile parcuri ale oraşului – în principal în Herăstrău, Tineretului şi Carol.

”Acest mecanism este pus în funcţiune după ce în marile parcuri ale Capitalei au crescut considerabil faptele cu violenţă, dar şi după ce mii de bucureşteni au cerut, în scris, prezenţa unităţilor călare care să le asigure liniştea pe străzile municipiului. Totodată, prin Patrula Călare a Municipiului Bucureşti, capitala României se aliniază la marile metropole ale Europei care folosesc unităţile hipo pentru menţinerea ordinii publice”, se arată în comunicatul citat.

Pentru înfiinţarea Patrulei Călare, potrivit reglementărilor în vigoare, a fost deschisă o procedură de cerere de oferte pentru serviciul de patrulare cu cai la care s-a prezentat un ofertant – singurul reprezentat în SEAP cu acest gen de servicii – societatea Fandax Group SRL căreia i s-a atribut contractul.

Unităţile călare vor purta uniforme inscripţionate şi vor sprijini forţele P.L.M.B. în depistarea şi combaterea faptelor antisociale, a scandalurilor şi în menţinerea ordinii şi liniştii publice în marile parcuri ale Capitalei, însă nu vor putea da amenzi.

”Având în vedere că parcurile Bucureştiului însumează peste 180 de hectare, patrulele călare vor putea acoperi cu uşurinţă zonele respective. Prin apariţia Patrulei Călare a Municipiului Bucureşti, P.L. M. B. încearcă să sporească gradul de siguranţă în zonele marilor parcuri”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă patrularea în sprijinul agenţilor locali, Patrula Călare va mai avea şi alte competenţe: va identifica cerşetori, copii lipsiţi de supravegherea părinţilor, persoane fără adăpost – pe care îi vor preda serviciilor publice de asistenţă socială, va participa – dacă va fi solicitată -, împreună cu alte autorităţi competente, la asigurarea liniştii şi ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor sau acţiunilor de pichetare. Unităţile călare vor mai acţiona şi pentru prinderea persoanelor care au comis fapte de natură penală sau contravenţională.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.