Profesorul universitar de la Bioterra, acuzat de fapte de corupţie, încarcerat la IPJ Vâlcea

Profesorul universitar Dulceag Florin din cadrul Universităţii Bioterra a fost reţinut şi încarcerat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, a declarat luni purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

„Faţă de măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, dispusă de instanţa de judecată din cadrul Tribunalului Vâlcea cu privire la principalul suspect de săvârşirea infracţiunilor de corupţie şi fals, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a introdus recurs la Curtea de Apel Piteşti. Vineri, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea împotriva încheierii prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea preventivă a lui Dulceag Florin, de 36 de ani, din municipiul Drăgăşani, pentru 29 de zile. Urmare a emiterii mandatului de arestare preventivă, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au procedat la identificarea şi încarcerarea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă”, a precizat Teodorescu.

În urma celor 22 de percheziţii domiciliare, respectiv câte una în Olt, Ilfov, Vâlcea şi 19 în Bucureşti în cazul Universităţii Bioterra, au fost ridicate documente de evidenţă a studenţilor, unităţi de calculator şi laptopuri, lucrările întocmite de studenţi la susţinerea examenelor semestriale sau anuale, lucrări de licenţă şi sume de bani. Aceste documente vor fi analizate în cursul zilei de luni pentru stabilirea încadrării juridice şi a faptelor reţinute în sarcina principalilor suspecţi.

În baza probatoriului administrat până în prezent, procurorul de caz şi ofiţerii de poliţie delegaţi de către acesta au stabilit că, în perioada iunie – iulie, Dulceag Florin a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra din Bucureşti.

Totodată, acesta cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii a modificat notele obţinute la susţinerea lucrărilor la examene semestriale sau anuale şi cele de licenţă ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.