Spaniolii sunt mai nemulţumiţi ca niciodată de clasa politică

0

Spaniolii se arată din ce în cel mai îngrijoraţi faţă de clasa politică, iar 26,9% dintre cei intervievaţi în cadrul sondajului Centrului pentru anchete sociologice din luna septembrie susţin că partidele politice se numără printre cele trei probleme principale ale Spaniei, după şomaj şi problemele economice.

Mai mult, după cum mai arată rezultatele sondajului, 46,3% dintre spanioli cred că economia ţării va fi într-o situaţie agravată peste un an, iar 79,3% dintre cei intervievaţi consideră că şomajul este una dintre cele mai importante dificultăţi cu care se confruntă ţara.

Sondajul, efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.472 de interviuri directe, între 3 şi 11 septembrie 2012, mai arată şi că 29,4% dintre cei intervievaţi consideră că forma de organizare teritorială a Spaniei – cu cele 17 comunităţi autonome spaniole – ar trebui să rămână în vigoare, iar 24,5% susţin că ar fi mai bine ca Spania să fie un stat centralizat.

De asemenea, 9,1% dintre spanioli susţin că aceste comunităţi autonome spaniole au nevoie de mai multă autonomie locală, iar 8,9% sunt de acord să le fie recunoscută comunităţilor autonome spaniole posibilitatea de a se transforma în state independente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.