EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Alegerile prezidenţiale din Venezuela – o „lecţie pentru lume”

0

Misiunea de „însoţire” a Uniunii Naţiunilor Sud-Americane /UNASUR/ la alegerile prezidenţiale de duminică în Venezuela a calificat luni acest scrutin o „demonstraţie exemplară” şi „lecţie pentru lume”.

„Venezuela a produs o demonstraţie exemplară, a dat o lecţie pentru lume şi acest lucru este foarte important întrucât unii reprezentanţi… ai comunităţii internaţionale pun la îndoială funcţionarea democraţiei reale venezuelene”, au îndoieli cu privire la „modul în care se câştigă alegerile în Venezuela”, a anunţat în faţa presei şeful acestei misiunii, fostul vicepreşedinte al Argentinei Carlos Alvarez.

„Procesul s-a desfăşurat excelent şi Consiliul /naţional electoral/ a furnizat o muncă extraordinară. Partidele şi candidaţii au recunoscut rezultatele, iar noi am acumulat o vastă experienţă”, a subliniat Alvarez, după această primă misiune de „însoţire” electorală a organismului regional.

Hugo Chavez, 58 de ani, la putere din 1999, a fost reales duminică pentru un nou mandat de şase ani. Rivalul său Henrique Capriles Radonski, care a obţinut cel mai bun scor înregistrat vreodată de un adversar al omului forte al Venezuelei, şi-a recunoscut rapid înfrângerea duminică seară, aminteşte AFP.

„Însoţitorii” UNASUR, asistaţi mai ales de reprezentanţi ai Pieţei comune sud-americane /Mercosur/ şi Uniunii Africane, i-au înlocuit pe tradiţionalii observatori internaţionali la aceste alegeri, iar misiunea lor a fost limitată la recomandări generale privind desfăşurarea scrutinului.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.