Atena are termen până pe 18/10 să-şi arate determinarea asupra reformelor

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a dat luni Greciei termen până pe 18 octombrie, data următorului summit european, pentru a-şi arăta determinarea cu privire la reformele promise în schimbul ajutorului din partea creditorilor ei internaţionali, informează AFP.

„Noi am subliniat că înainte de orice nouă deblocare de fonduri, Grecia trebuie să-şi arate determinarea de a pune în aplicare reformele promise până pe 18 octombrie, cel târziu”, a declarat Juncker într-o conferinţă de presă la Luxemburg, după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro.

„Troica de creditori ai Greciei ne-a ţinut la curent cu situaţia din Grecia. Am fost încântaţi să aflăm că s-au făcut progrese substanţiale în ultimele zile”, a spus Juncker.

„Dar noi chemăm troica să finalizeze discuţiile cât mai repede posibil”, a adăugat el.

„În ceea ce priveşte Grecia, mai este încă mult de făcut”, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Atena încearcă să obţină deblocarea unei tranşe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un împrumut internaţional de 130 de miliarde, acordat iarna trecută şi destinat recapitalizării băncilor sale, şi să înceapă să ramburseze datoria sa internă de aproape 8 miliarde de euro.

Plata a fost blocată în iunie de creditorii ei până la adoptarea unui nou pachet de reduceri bugetare şi de austeritate.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.