EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Băsescu vrea ca românii din Ucraina să aibă drepturi similare celor acordate de România minorităţii ucrainene

0

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Eugene Czolij, preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, prilej cu care a apreciat că este de dorit ca minoritatea română din Ucraina să beneficieze de drepturi similare celor acordate minorităţii ucrainene din ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cursul întrevederii dintre Traian Băsescu şi Eugene Czolij au fost abordate aspecte privind situaţia minorităţilor naţionale din cele două ţări.

Traian Băsescu a subliniat faptul că minoritatea ucraineană beneficiază, printre altele, de reprezentare în cadrul Parlamentului României, dar şi de fonduri special alocate de la bugetul de stat.

”Viziunea noastră în privinţa minorităţilor este aceea că, pe lângă drepturile lor, statul trebuie să aibă un rol activ ca cetăţenii de altă etnie să se simtă parte a naţiunii”, a spus Traian Băsescu.

La rândul său, Eugene Czolij a afirmat că România este un exemplu în ceea ce priveşte modul în care tratează minorităţile naţionale.

”De fiecare dată când am ocazia ofer România ca exemplu pentru modul în care tratează minorităţile naţionale şi pentru modul în care ştie să respecte drepturile omului. România se află la cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte respectarea cetăţenilor de altă etnie, acordând chiar locuri în Parlament pentru minorităţile naţionale”, a apreciat preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.