Cassian Maria Spiridon va fi directorul ICR Iaşi

Institutul Cultural Român (ICR) anunţă, într-un comunicat transmis, luni, începerea constituirii filialelor sale în centre culturale ale provinciilor istorice ale României, la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova.

Potrivit sursei citate, „prin ‘filială’ înţelegem o unitate, cu sediu, personal şi echipamente proprii, organizată pe baza unui acord de cooperare scris între ICR, conducerea acelei unităţi, pe de o parte şi primari, preşedinţi de consilii judeţene, liderii altor instituţii, pe de altă parte”.

Aceste filiale au ca „scopuri majore: promovarea Programului ICR aşa cum acesta a fost configurat în tradiţia instituţiei începută cu Fundaţia Culturală Română şi adusă la zi de instituţia de astăzi şi a cunoaşterii şi sporirii prestigiului culturii române, punând în relief internaţional valori competitive create în locurile respective; organizarea de acţiuni culturale competitive de promovare în reţeaua internaţională a Institutului Cultural Român şi sprijinirea institutelor”.

Citeste si:  Agricultură după modelul european: "Boom"-ul afacerilor ecologice moldoveneşti

Fiecare filială este condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de ICR să organizeze şi să conducă filiala, directoratul fiind asistat de trei-cinci referenţi.

Finanţarea se face din contribuţii ale ICR şi din cele prevăzute în acordul menţionat.

În comunicatul ICR se precizează că se propun spre desemnare în funcţiile de directori de filiale după cum urmează: Filiala Iaşi a ICR: director- Cassian Maria Spiridon şi director adjunct – Marius Chelaru; Filiala Cluj-Napoca a ICR: director – Irina Petraş şi director adjunct – Pompei Cocean; Filiala Timişoara a Institutului Cultural Român: director – Gheorghe Schwartz şi director adjunct – Lucian Alexiu; Filiala Craiova a ICR: director – Valentin Coşoveanu şi director adjunct – Marinela Pârvulescu.

Citeste si:  Alimente sau ”Otrăvuri”?

„ICR trebuie sincronizat, în continuare, iar unul dintre aspectele sincronizării este asigurarea de şanse pentru cei care creează în diferite locuri din ţară, în acest sens organizarea de filiale ale ICR în provinciile istorice ale ţării este un pas important”, mai precizează sursa citată.

Activitatea ICR se desfăşoară sub autoritatea Senatului României şi este reglementată de Legea nr. 356 din 2003, cu amendamentele ulterioare rezultate din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27 din 2012 şi din iniţiativele comisiilor parlamentare şi ale ICR.

Citeste si:  Cele mai bănoase meserii, pe judeţe

Foto: wikipedia.org

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata