Ministrul Mircea Duşa: În poliţie sunt oameni deosebiţi care îşi pun viaţa în pericol zi de zi

0

În poliţie sunt oameni deosebiţi care îşi pun viaţa în pericol zi de zi, a afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, luni seara, cu prilejul prezenţei sale la difuzarea în avanpremieră a primului episod al documentarului „Poliţişti de elită”, ce va putea fi urmărit pe Discovery Channel.

El şi-a exprimat speranţa că România va fi privită altfel de cetăţenii mapamondului după difuzarea acestui serial, având în vedere că trupele speciale de poliţie reprezintă un vector de imagine.

„România nu este o ţară undeva acolo, este o ţară în Europa, cu un potenţial uman deosebit, iar românii şi în speţă poliţiştii români fac fapte deosebite”, a declarat Duşa.

El a amintit că angajaţii MAI au intervenit în situaţii deosebite, precum incendii, înzăpeziri, inundaţii şi a menţionat faptul că în spatele muncii acestora de a salva vieţi omeneşti se ascunde o muncă foarte complexă de pregătire.

În opinia ministrului Administraţiei şi Internelor, „Poliţişti de elită” reprezintă o apreciere din partea Discovery Channel.

„Sper că populaţia şi telespectatorii care urmăresc canalul de televiziune îşi vor da seama că în România chiar avem trupe de elită care oricând sunt gata să intervină pentru a salva oameni, pentru a se pune în slujba cetăţenilor şi nu numai a celor români, ci şi a celor europeni sau ai altor state, atunci când e vorba de calamităţi sau intervenţia la fenomene deosebite”, a declarat Mircea Duşa.

La rândul său, Ada Roseti, director de programe pentru Europa de sud-est al Discovery Channel, a amintit că este al cincisprezecelea an de prezenţă a acestei televiziuni în România.

„Acesta este primul serial care este dezvoltat privind către această regiune a Europei, către România, dar în acelaşi timp către Polonia şi Rusia, pentru că în cadrul serialului ‘Poliţişti de elită’ veţi veţi vedea cot la cot poliţiştii din trupele speciale, din trupele de frontieră din România, Polonia şi Rusia şi acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu am fi avut sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI)”, a adăugat Roseti.

Victoria Noble, producător executiv din partea Discovery Channel a serialului, a spus că este mândră de acest documentar.

Noble a precizat că în România echipa televiziunii a observat acţiunile unităţilor speciale de poliţie pe timpul celor zece zile de filmare şi că au existat şi mici camere de luat vederi ce au fost montate pe echipamentul ofiţerilor, pe armele cu care ei au intervenit.

Ea a menţionat că aceste camere au fost folosite şi când acţiunile au fost mult prea periculoase şi nu ar fi permis echipajului Discovery să ajungă prea aproape de miezul acţiunii.

Discovery Channel va difuza, luni seara, începând cu ora 22,00, primul episod al celui dintâi serial filmat în România despre trupele speciale de poliţie şi jandarmerie din MAI.

În acest context, Discovery Networks, împreună cu MAI, a organizat, luni seara, la sala Cinema Pro, vizionarea în avanpremieră a primului episod al documentarului „Poliţişti de elită”, în prezenţa partenerilor, dar şi a unora dintre protagoniştii documentarului, membri ai formaţiunilor speciale ale Poliţiei şi Jandarmeriei, se arată într-un comunicat al ministerului.

Documentarul de televiziune a fost filmat la Bucureşti, în intervalul august-octombrie 2011 şi a fost realizat în colaborare cu specialiştii Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.

Acesta prezintă activitatea echipajelor speciale de poliţie şi jandarmerie şi are la bază filmări autentice din cadrul misiunilor speciale de luptă împotriva crimei organizate.

Fiecare episod dintre cele şase incluse în această serie urmăreşte ofiţeri şi agenţi de poliţie din diverse structuri specializate din cadrul MAI (Furturi, Omucideri, Crimă Organizată, Droguri, Trafic Fiinţe Umane şi Unităţi Antitero, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei) implicaţi în misiuni de răpire, trafic de droguri şi de arme sau raiduri de proporţii în zone cu un grad înalt de infracţionalitate.

Serialul de televiziune va fi difuzat în 105 ţări din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.