Tot mai multe companii aeriene străine suspendă legăturile cu Iranul

0

Mai multe companii aeriene internaţionale, între care AirAsia /Malayezia/ şi BMI /Marea Britanie/, au încetat cursele spre Iran, a cărui economie este grav afectată de sancţiunile economice impuse de Occident Teheranului, informează luni AFP.

AirAsia a anunţat suspendarea celor patru curse săptămânale între Kuala Lumpur şi Teheran, începând de duminică, 14 octombrie, din cauza dificultăţilor condiţiilor de exploatare, în special a „instabilităţii monedei iraniene”.

BMI îşi va înceta sâmbătă toate zborurile spre Teheran, care vor fi preluate de British Airways, a spus un purtător de cuvânt al companiei londoneze. Sursa a precizat că va fi returnată întreaga contravaloare a tichetelor de călătorie.

Potrivit agenţiilor de voiaj în capitala iraniană, intenţionează să-şi înceteze activitatea pe relaţia cu Iranul şi Georgian Airways, care efectuează săptămânal patru curse aeriene Tbilisi-Teheran.

Mari companii occidentale precum Lufthansa, Austrian Airlines, KLM şi Alitalia vor continua să deservească Iranul.

Rialul iranian s-a prăbuşit practic săptămâna trecută, pierzând 40% din valoarea sa raportat la săptămâna precedentă. Guvernul de la Teheran a încercat să impună un curs de schimb de 28.450 riali pentru un dolar, însă casele de schimb au refuzat să se supună.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.