EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Dragnea, despre ancheta DNA: Nu am vorbit cu niciun preşedinte de secţie de votare

0

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că nu a vorbit cu niciun preşedinte de secţie de votare despre referendum şi că nu a comunicat cu ei în timpul desfăşurării scrutinului din 29 iulie, precizând că procurorii DNA au toate datele la dispoziţie în acest sens.

„Preşedinţii de secţii nu sunt membri ai niciunui partid, nici măcar ai PSD. Eu nu am vorbit cu niciun preşedinte de secţie, nu despre referendum, despre absolut nimic nu am comunicat cu ei”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a spus că procurorii care anchetează acest caz nu au venit la sediul PSD să vadă sistemul de numărare a voturilor, dar că magistraţii deţin toate datele necesare.

„Au cerut la firma respectivă, au toate datele acolo, au toate SMS-urile care au circulat în ziua aceea, le au la dispoziţie. Nu apare din niciun SMS că am spus cuiva să facă ceva”, a precizat Dragnea.

Secretarul general al PSD consideră că „este grav că apare bănuiala că disputele politice se rezolvă prin mijloace penale, este foarte grav într-o ţară democratică”.

„Eşti un om politic la un anumit nivel în România lui Băsescu, treci prin astea”.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane care au luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în acelaşi dosar în care este acuzat şi secretarul general al PSD Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat DNA transmis marţi AGERPRES, sunt urmărite penal 49 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, şi 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale, care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii.

„Deşi erau membri ai unui partid politic, în actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 învinuiţi au declarat, în mod mincinos, contrariul. În calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 învinuiţi au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea, învinuit în acelaşi dosar”, se susţine în comunicat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.