Phenianul ar trebui „să-şi hrănească” poporul şi nu „să se laude cu rachete”

Coreea de Nord ar trebui „să-şi hrănească” poporul, în loc „să se laude” cu rachetele ei balistice, a reacţionat marţi diplomaţia americană după ce Phenianul a anunţat că dispune de rachete capabile să lovească Statele Unite, transmite AFP.

„Ei ar trebui să-şi hrănească populaţia şi nu să se laude cu capacitatea rachetelor lor”, a declarat Victoria Nuland, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

În timp ce Coreea de Nord este sub regimul sancţiunilor internaţionale pentru programul ei nuclear militar, dna Nuland a considerat că anunţul Phenianului „îi submină eforturile de a discuta din nou cu comunitatea internaţională”.

Ea a reamintit că, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, „Coreea de Nord trebuie să-şi suspende toate activităţile legate de programul ei de rachete balistice”.

Coreea de Nord s-a lăudat marţi că deţine rachete strategice capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, anunţ făcut după ce Washingtonul şi Seulul au încheiat duminică un acord pentru a mări raza de acţiune a rachetelor balistice sud-coreene.

Dna Nuland a refuzat să spună dacă Washingtonul i-a acest anunţ în serios, mulţumindu-se să remarce că Phenianul dă dovadă de „lăudăroşenie în loc să se preocupe de nevoile poporului său”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.