Phenianul ar trebui „să-şi hrănească” poporul şi nu „să se laude cu rachete”

0 9

Coreea de Nord ar trebui „să-şi hrănească” poporul, în loc „să se laude” cu rachetele ei balistice, a reacţionat marţi diplomaţia americană după ce Phenianul a anunţat că dispune de rachete capabile să lovească Statele Unite, transmite AFP.

„Ei ar trebui să-şi hrănească populaţia şi nu să se laude cu capacitatea rachetelor lor”, a declarat Victoria Nuland, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

În timp ce Coreea de Nord este sub regimul sancţiunilor internaţionale pentru programul ei nuclear militar, dna Nuland a considerat că anunţul Phenianului „îi submină eforturile de a discuta din nou cu comunitatea internaţională”.

Ea a reamintit că, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, „Coreea de Nord trebuie să-şi suspende toate activităţile legate de programul ei de rachete balistice”.

Coreea de Nord s-a lăudat marţi că deţine rachete strategice capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, anunţ făcut după ce Washingtonul şi Seulul au încheiat duminică un acord pentru a mări raza de acţiune a rachetelor balistice sud-coreene.

Dna Nuland a refuzat să spună dacă Washingtonul i-a acest anunţ în serios, mulţumindu-se să remarce că Phenianul dă dovadă de „lăudăroşenie în loc să se preocupe de nevoile poporului său”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata