CNA a amendat TVR 1 şi OTV cu câte 10.000 de lei pentru depăşirea spaţiului legal alocat publicităţii

0

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat joi cu câte 10.000 de lei posturile OTV şi TVR 1 şi a somat public postul Realitatea TV pentru depăşirea spaţiului legal acordat publicităţii.

CNA a monitorizat în perioada 1 februarie – 31 august, în intervalul orar 18,00 – 23,00, durata publicităţii difuzate de televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, OTV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1.

Consiliul a constatat depăşiri ale duratelor legale de publicitate la OTV (luna aprilie depăşire cu 10 minute şi 43 de secunde şi în luna iunie cu 3 minute şi 34 de secunde), TVR 1 (luna iunie, cu 13 minute şi 7 secunde) şi Realitatea TV (luna martie, cu 7 minute şi 32 de secunde).

Reprezentanta TVR a explicat pe 4 octombrie, când CNA a început dezbaterea acestei teme, că în luna iunie TVR 1 a difuzat meciuri din Campionatul European de Fotbal, depăşirea spaţiului legal de publicitate fiind justificată de spoturile pe care trebuia să le transmită, potrivit contractului cu FIFA.

Narcisa Iorga, membru CNA, nu a fost de acord cu motivarea reprezentantei TVR 1, ea considerând că „postul putea să îşi gestioneze publicitatea în aşa fel încât să nu aibă o asemenea depăşire”.

„În ansamblu, este vorba de o monitorizare pe şapte luni, rezultatele sunt de natură să ne încurajeze”, a spus preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Potrivit Legii audiovizualului, publicitatea şi teleshoppingul la posturi private nu pot depăşi 12 minute într-un interval de o oră iar în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi opt minute pe oră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.