EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Fotbal: Sorin Cârţu, prezentat ca antrenor al echipei FC Braşov

0

Sorin Cârţu a fost instalat oficial ca antrenor al echipei de fotbal FC Braşov, miercuri, în locul lui Adrian Szabo, care a îndeplinit funcţia de antrenor interimar la ultimele patru meciuri ale formaţiei de sub Tâmpa.

„FC Braşov este o echipă bună la nivelul Ligii 1, care are potenţial şi care poate realiza lucruri importante în acest campionat. În primul rând trebuie să acumulăm cât mai multe puncte şi să continuăm ceea ce s-a realizat până acum şi apoi putem discuta de obiective mai îndrăzneţe. Pentru noi urmează o perioadă cu meciuri foarte grele cu echipe în forma sau în foame de puncte”, a spus Cârţu.

„Nu mă consider un tehnician dur, dar sunt cu siguranţă unul exigent. Am nişte principii la care ţin şi de la care nu m-am abătut de când mi-am început cariera de antrenor. Jucătorii trebuie să se adapteze la ceea ce le cer eu şi consider că în cele peste 450 de meciuri conduse în Liga 1 am acumulat ceva experienţă”, a mai spus Cârţu.

Szabo nu putea continua la cârma echipei pentru că nu are licenţă Pro, însă va fi păstrat în continuare în staff-ul primei echipe ca antrenor secund, precizează site-ul clubului braşovean. Staff-ul tehnic al lui Sorin Cârţu îi mai numără pe Mircea Irimescu, antrenor secund, şi Andrei Şanta, responsabil de pregătirea portarilor.

Sorin Cârţu pregăteşte în premieră formaţia de sub Tâmpa, după ce ultima oară a antrenat echipa de ligă secundă ALRO Slatina, în sezonul trecut. Cârţu şi-a început cariera de antrenor la Electroputere Craiova, după care a pregătit pe Universitatea Craiova, naţionala de tineret U-21 a României, Rapid Bucureşti, Extensiv Craiova, Veria (Grecia), Oţelul Galaţi, FC Argeş, Politehnica Timişoara, Progresul Bucureşti, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, Steaua Bucureşti.

În acest sezon, FC Braşov a început cu Ionuţ Badea pe banca tehnică, dar a fost demis după opt etape. Viorel Hizo a fost numit antrenor principal, dar a plecat după nici 24 de ore, fără a conduce vreun meci şi Adrian Szabo a devenit interimar, necunoscând înfrângerea în cele trei meciuri de campionat şi unul de cupă.

FC Braşov ocupă locul 9, cu 16 puncte (4 victorii, 4 egaluri, 3 eşecuri, golaveraj 16-14) din 11 etape.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.