EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

GALERIE FOTO: O leoaică se împrieteneşte cu un pui de antilopă

0

Nu se întâmplă de multe ori în sălbăticie când o antilopă devine din pradă un membru al familiei de lei, însă exact acest lucru s-a întâmplat recent în Parcul Naţional Regina Elizabeta din Uganda, relatează Huffingtonpost.com.

Fotograful Adri De Visser a reuşit să surpindă imagini cu momentul impresionant când o leoaică se împrieteneşte cu un pui de antilopă Uganda Kob, după ce i-a omorât mama. În seria de fotografii, leoaica pare că ar fi adoptat puiul de antilopă, mirosindu-l şi ridicându-l de ceafă.

De Visser a identificat doi lei care se hrăneau dintr-o pradă şi s-a îndreptat spre acel loc pentru a face câteva fotografii cu respectiva scenă, când a descoperit acest moment înduioşător.

După ce s-a hrănit din trupul antilopei Uganda Kob, leoaica s-a retras la umbra unui copac pentru a se odihni. Câteva momente mai târziu, puiul antilopei a ieşit din ascunzătoarea sa în iarba înaltă.

Cele două animale au aşteptat câteva minute pentru a se analiza reciproc, De Visser a estimat în jur de 45 de minute, însă leoaica a lăsat într-un final garda jos şi s-a împrietenit cu puiul. Atunci când a apărut un pădurar al parcului pe o motocicletă, leoaica a ridicat puiul de antilopă ca şi când ar fi fost al ei şi s-a îndepărtat. Alţi turişti au declarat că au văzut puiul nevătămat mai târziu, după ce s-au realizat fotografiile.

Prietenia între specii diferite este rară, dar nu este nemaiauzită. În 2002, o leoaică din Kenya, numită Kamuniak, care înseamnă “cea binecuvântată”, a adoptat cel puţin cinci pui de antilopă pe parcursul unui an întreg.

Deşi antilopa pare a fi în mai mare pericol decât leoaica, Uganda Kob, ca şi specie, este considerată a fi “cea mai mică grijă” pentru Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii. Leii sunt consideraţi momentan ca fiind “vulnerabili” din cauza “uciderii fără discernământ şi din cauza reducerii pradei de bază”.

[nggallery id=82]

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.