GALERIE FOTO: O leoaică se împrieteneşte cu un pui de antilopă

Nu se întâmplă de multe ori în sălbăticie când o antilopă devine din pradă un membru al familiei de lei, însă exact acest lucru s-a întâmplat recent în Parcul Naţional Regina Elizabeta din Uganda, relatează Huffingtonpost.com.

Fotograful Adri De Visser a reuşit să surpindă imagini cu momentul impresionant când o leoaică se împrieteneşte cu un pui de antilopă Uganda Kob, după ce i-a omorât mama. În seria de fotografii, leoaica pare că ar fi adoptat puiul de antilopă, mirosindu-l şi ridicându-l de ceafă.

Citeste si:  Jason Fraser: "Lady Di a vrut ca eu să public fotografiile"

De Visser a identificat doi lei care se hrăneau dintr-o pradă şi s-a îndreptat spre acel loc pentru a face câteva fotografii cu respectiva scenă, când a descoperit acest moment înduioşător.

După ce s-a hrănit din trupul antilopei Uganda Kob, leoaica s-a retras la umbra unui copac pentru a se odihni. Câteva momente mai târziu, puiul antilopei a ieşit din ascunzătoarea sa în iarba înaltă.

Cele două animale au aşteptat câteva minute pentru a se analiza reciproc, De Visser a estimat în jur de 45 de minute, însă leoaica a lăsat într-un final garda jos şi s-a împrietenit cu puiul. Atunci când a apărut un pădurar al parcului pe o motocicletă, leoaica a ridicat puiul de antilopă ca şi când ar fi fost al ei şi s-a îndepărtat. Alţi turişti au declarat că au văzut puiul nevătămat mai târziu, după ce s-au realizat fotografiile.

Citeste si:  "Măşti la Veneţia" - expoziţie colectivă de fotografie italiană, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Prietenia între specii diferite este rară, dar nu este nemaiauzită. În 2002, o leoaică din Kenya, numită Kamuniak, care înseamnă “cea binecuvântată”, a adoptat cel puţin cinci pui de antilopă pe parcursul unui an întreg.

Deşi antilopa pare a fi în mai mare pericol decât leoaica, Uganda Kob, ca şi specie, este considerată a fi “cea mai mică grijă” pentru Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii. Leii sunt consideraţi momentan ca fiind “vulnerabili” din cauza “uciderii fără discernământ şi din cauza reducerii pradei de bază”.

Citeste si:  Superstiţie la australieni: de ce îşi ascundeau pantofii în cotloanele caselor vechi?

[nggallery id=82]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata