Guvernul desfiinţează cele opt comisariate ale Gărzii Naţionale de Mediu

0

Guvernul a decis să desfiinţeze cele opt comisariate regionale ale Gărzii Naţionale de Mediu, măsură menită să îmbunătăţească activitatea instituţiei şi să se realizeze economii bugetare estimate la 305.000 de lei anual.

În acest sens, Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea unor acte normative din domeniul protecţiei mediului şi al pădurilor, prin care se urmăreşte întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale de Mediu, a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a activităţilor de regim silvic şi vânătoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

„Modificările propuse debirocratizează instituţiile, prin simplificarea circuitului decizional şi dispunerea cu celeritate a activităţii de control şi de emitere a actelor de reglementare. Astfel, în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu se desfiinţează cele opt comisariate regionale, iar personalul va fi preluat în cadrul instituţiilor nou create pe funcţii echivalente cu respectarea drepturilor salariale”, a spus Zaharescu.

El a menţionat că adoptarea în regim de urgenţă a ordonanţei duce la reducerea cheltuielilor publice şi la respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi cu Fondul Monetar Internaţional.

Prin reorganizarea acestor instituţii se estimează economii bugetare în valoare de 305.000 lei pe an, a punctat Andrei Zaharescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.