Ion Prioteasa este noul preşedinte al delegaţiei României la Comitetul Regiunilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales preşedinte al delegaţiei României la Comitetul Regiunilor (CoR) şi membru al Biroului CoR. Votul deschis a avut loc în cadrul reuniunii delegaţiei, cu ocazia sesiunii plenare a CoR ce are loc în perioada 8-10 octombrie la Bruxelles.

„Le mulţumesc colegilor mei pentru votul de încredere şi sper ca delegaţia noastră să joace un rol şi mai activ pe viitor, astfel încât vocea autorităţilor locale din România să se facă mai bine auzită” în dezbaterile europene dedicate regiunilor şi oraşelor, a afirmat Ion Prioteasa, la scurt timp după alegere.

„Voi fi un purtător de cuvânt fidel intereselor delegaţiei noastre. Avem nevoie de o  reprezentare cât mai bună la Bruxelles pentru a face cunoscută situaţia reală din teritoriu, astfel încât autorităţile locale să beneficieze de oportunităţile oferite de politica regională a UE” şi de fondurile europene, a subliniat oficialul român.

De asemenea, primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost numit vicepreşedinte în cadrul Biroului  CoR. „Mă onorează această funcţie. Activitatea mea în Comitetul Regiunilor va fi şi mai intensă în cursul mandatului CoR din următorii doi ani şi jumătate”, a spus el. „Vreau să avem o colaborare mai strânsă cu reprezentanţii Guvernului României şi membrii români din Parlamentul European. Trebuie să ne asigurăm că autorităţile locale vor fi parteneri reali în procesul de realizare a acordului de parteneriat între Comisia Europeană şi Guvernul României”, a adăugat edilul băcăuan.

Totodată, mandatele celor zece noi membri desemnaţi de cele patru asociaţii naţionale ale autorităţilor locale: UNCJR, AMR, AOR şi ACoR au fost validate de Consiliul UE în data de 4 octombrie. Astfel, delegaţia României are în prezent 30 de aleşi locali – 15 titulari şi 15 supleanţi.

Următoarea reuniune a membrilor delegaţiei naţionale române la CoR va avea loc cu ocazia ultimei sesiuni plenare a Comitetului Regiunilor de anul acesta, din 28-30 noiembrie.

Comitetul Regiunilor este adunarea UE a reprezentanţilor locali şi regionali. Misiunea celor 344 de membri din toate cele 27 de state membre ale blocului comunitar este de a implica autorităţile locale şi regionale şi comunităţile pe care acestea le reprezintă în procesul decizional al UE şi de le informa cu privire la politicile europene.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.