România şi Bulgaria vor semna un memorandum pentru dezvoltarea durabilă a transportului pe Dunăre

0

România şi Bulgaria vor semna un memorandum pentru înfiinţarea unui comitet interinstituţional pentru dezvoltarea durabilă a transportului intern pe apă în sectorul româno-bulgar al Dunării. Ceremonia va avea loc joi la sediul guvernului de la Sofia.

Documentul va fi semnat de ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Liliana Pavlova, de cel al transporturilor şi al tehnologiilor informaţionale, Ivailo Moskovski, precum şi de ministrul român al transporturilor şi infrastructurii, Ovidiu Silaghi, informează biroul de presă al Executivului bulgar printr-un comunicat de presă, remis, miercuri.

Comitetul va adopta şi, ulterior, va monitoriza executarea unui plan de acţiune în cadrul proiectelor menite să amelioreze navigaţia în sectorul comun al fluviului, se arată într-un comunicat de presă difuzat miercuri de guvernul bulgar.

Comitetul va identifica resursele financiare pentru realizarea proiectelor şi va acorda asistenţă pentru executarea strictă a planului de acţiune. De asemenea, va analiza cadrul legislativ din cele două ţări în legătură cu întreţinerea şi ameliorarea navigaţiei şi, dacă este necesar, va face propuneri motivate pentru schimbări la acest cadru legislativ.

Prin semnarea memorandumului, cele două ţări vor da o dovadă de o bună coordonare şi de dorinţa de a soluţiona împreună problemele de interes comun, participând cu succes la realizarea Strategiei Dunării. Ameliorarea comunicaţiilor în sectorul româno-bulgar creează condiţii bune pentru intensificarea cooperării în domeniul economic şi social, precum şi pentru folosirea mai eficientă a resurselor disponibile, se mai afirmă în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.