EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Arma supremă de distrugere în masă: Controlul vremii

  • Manipulare meteorologică realizată de Armata SUA: Programul HAARP

Programul HAARP a fost înfiinţat în 1992. Acesta este o parte dintr-o nouă generaţie de armament sofisticat. HAARP constituie un sistem de antene puternice capabile să creeze “modificări controlate locale ale ionosferei” (stratul superior al atmosferei).

Nicholas Begich, implicat activ în campania publică împotriva HAARP, descrie programul ca fiind: “O tehnologie super-puternică cu unde radio care influenţează zone ale ionosferei prin concentrarea unui fascicul şi prin încălzirea acelelor zone. Undele electromagnetice ajung din nou pe Pământ şi afectând absolut orice formă de viaţă”.

Un cercetător renumit, doctorul Rosalie Bertell, descrie HAARP ca pe “un încălzitor gigantic care poate cauza perturbări majore în ionosferă, creând nu doar găuri, ci incizii lungi în stratul protector care ajută planeta să nu fie bombardată de radiaţii”.

Potrivit lui Richard Williams, un fizician şi consultant al laboratorului David Sarnoff din Princeton, HAARP constituie “un act iresponsabil de vandalism global”.

Atât el, cât şi ceilalţi oameni de ştiinţă, se tem de o a doua etapă secretă în care HAARP ar “lansa mult mai multă energie în ionosferă. Acest lucru ar putea produce o perturbare severă a atmosferei superioare ce poate produce efecte care să se răspândească rapid în jurul globului, pe o perioadă de mai mulţi ani”.

HAARP a fost prezentată opiniei publice ca un program de cercetare ştiinţifică şi academică. Totuşi, documentele militare americane par să sugereze faptul că principalul obiectiv este acela de “a exploata ionosfera pentru scopuri ale Departamentului de Apărare”.

HAARP  are abilitatea de a declanşa întreruperi de curent şi de a perturba sistemul de energie electrică a unor regiuni întregi.

O analiză a declaraţiilor emise de Forţa Aeriană Americană indică ceva de neconceput: manipularea muşamalizată a tiparelor meteorologice, sistemelor de comunicare şi a energiei electrice ca o armă de război global, pusă în slujba ideii de dominaţie a unor regiuni ale lumi.

 

  • Războiul meteorologic şi prosperitatea corporativă

 HAARP a început să fie operaţional încă de la începutul anilor ’90. Sistemele sale de antene de la Gakona, Alska, s-au bazat iniţial pe o tehnologie brevetată de compania Advanced Power Technologies (APTI), o filială a Corporaţiei Atlantice Richfield (ARCO).

Prima fază a Instrumentului de Cercetare Ionosferic (IRI) HAARP a fost încheiată de către APTI. Sistemul IRI al antenelor a fost prima dată instalat în 1992 de către o filială a Sistemelor Aerospaţiale Britanice (BAES) folosind brevetul APTI. Antenele radiază în atmosfera spaţială folosind un set de transmiţătoare wireless de înaltă frecvenţă.

În 1994, ARCO a vândut filiala APTI, inclusiv brevetele şi contractul de construie a celei de-a doua etape către E-Systems, o companie militară secretă de înaltă tehnologie cu legături în CIA.

E-Systems este specializată în producţia de echipament electronic de război, navigaţie şi maşini de recunoaştere, inclusiv “dispozitive de spionaj extrem de sofisticate”.

“Compania a realizat proiecte militare precum Planul Apocalipsei (sistemul care permite Preşedintelui Americii să gestioneze un război nuclear) şi Operaţiunea Desert Storm”.

 Prin achiziţionarea filialei APTI, E-Systems a obţinut tehnologia strategică de război meteorologic şi drepturile de brevet.

Nu e surprinzător faptul că brevetul a fost obţinut în urma unui ordin guvernamental secret. În mai puţin de un an de zile după ce E-Systems a intrat în posesia tehnologiei, compania a fost cumpărată de către Raytheon, cel de-al patrulea cel mai mare contractant militar american.

Prin această achiziţie de învârtire a banilor, Raytheon a devenit cea mai mare firmă de “apărare electronică” din lume. Între timp, ARCO care a vândut APTI către E-Systems, a fost la rândul ei cumpărată de către consorţiul petrolier BP-AMOCO, devenind astfel cea mai mare companie petrolieră din lume.

 

  • “Fiind proprietarul vremii”

Bernard Eastlund a descris într-un interviu din 1997 această zonă de antene ca fiind “cel mai mare încălzitor ionosferic construit vreodată”.Totuşi, sistemul de 48 de antene, deşi operaţionale, nu era suficient de puternic “de a fructifica ideile din brevetele sale”. “Acesta este un dispozitiv foarte puternic, mai ales dacă reuşesc să îl aducă în etapa extinsă”.

Această “etapă finală extinsă” vizualizată de Eastlund în 1997, care ar furniza o capacitate maximă de a manipula vremea, a fost acum atinsă. În timpul administraţiei Bush, principalul partener al lui Raytheon a fost BAES, care a fost implicat în instalarea iniţială a antenelor în acea zonă, la începutul anilor ’90. Contractul de milioane de dolari a fost semnat cu aproximativ două luni înainte de invazia anglo-americană a Irakului.

Folosind tehnologia Raytheon, BAES a reuşit să dezvolte IRI la capacităţile sale maxime.

 

  • Războiul meterologic împotriva “Statelor Dictatoriale”

Întâmplările meteorologice neobişnuite din SUA şi din Europa Occidentală au fost intens documentate. Totuşi, ceea ce mass-media nu a subliniat este acel număr de schimbări climatice dramatice şi neobişnuite care s-au produs în ultimii ani în ţări care sunt identificate ca posibile ţinte ale puterilor occidentale. 

De exemplu, tiparele meteorologice din Coreea de Nord, au fost marcate încă de la mijlocul anilor ’90 printr-o succesiune de secete, urmate de inundaţii. Rezultatul a fost distrugerea unui întreg sistem agricol. În Cuba, tiparul este similar cu cel observat în Coreea de Nord.

În Irak, Iran şi Siria, o secetă devastatoare s-a produs în 1999. În Afganistan, o secetă de patru ani, din perioada precedentă invaziei americane din 2001, a generat distrugerea unei economii bazate pe producătorii agricoli, care a dus la o foamete larg răspândită.

Deşi nu există nicio dovadă cum că aceste întâmplări meteorologice sunt rezultatul unui armament climatic, Laboratoarele Geofizice Phillips, care sunt partenere în proiectul HAARP, predau un curs pentru personalul militar de la Baza Aeriană Hanscom din Maryland numit “Tehnici de Modificare a Condiţiilor Meteorologice”. Cursul subliniază declanşarea furtunilor, uraganelor etc pentru uz militar.

Manipularea vremii este prin excelenţă o armă preventivă. Aceasta poate fi direcţionată împotriva ţărilor inamice sau chiar a “naţiunilor prietenoase”, fără ca acestea să îşi dea seama. Războiul meteorologic constituie o formă ascunsă a unui război preventiv.

Manipularea climei poate fi folosită pentru a destabiliza economia, agricultura şi ecosistemul unui inamic (de exemplu Coreea de Nord sau Cuba).

Mai trebuie subliniat faptul că aceste tehnici pot provoca haos pe pieţele financiare şi de mărfuri şi pot fi folosite ca un instrument “de comerţ interior” în vederea unor câştiguri financiare. Manipularea meteorologică are abilitatea de a destabiliza instituţiile unei ţări. În acelaşi timp, tulburările în agricultură crează o dependenţă mai mare faţă de ajutorul alimentar şi de importurile de cereale din alte ţări mai “norocoase”.

Washingtonul, ca parte a revizuirii poziţiei sale nucleare, a ameninţat mai multe ţări, inclusiv China şi Rusia, cu lovituri nucleare preventive. Se poate presupune faptul că aceeaşi ameninţare există şi în cazul statelor dictatoriale în ceea ce priveşte folosirea tehnicilor de modificare meteorologică.

Deşi nu există nicio dovadă a utilizării armamentului meteorologic împotriva statelor dictatoriale, liniile directoare ale politicii privind “tehnicile de manipulare a vremii” au fost deja stabilite şi tehnologia este operaţională la nivel înalt.

Citește și
1 Comentariu
  1. momarlanul spune

    interesant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata