Egiptul redeschide Piramida lui Kefren pentru a atrage turiştii

0

Egiptul a redeschis una din marile sale piramide în încercarea de a relansa industria turistică afectată de protestele de anul trecut, transmite BBC.

Ministrul antichităţilor, Mohamed Ibrahim Ali, a anunţat joi că Piramida lui Kefren şi alte şase vechi morminte din Platoul Giza au fost redeschise după trei ani de restaurare. Muhammad Ibrahim a subliniat că aceasta este primul dintr-o serie de situri arheologice care vor fi redeschide în acest an pentru a scoate în evidenţă că Egiptul este o ţară sigură pentru turişti.

Industria turistică este un sector vital al economiei egiptene în condiţiile în care asigură un loc de muncă pentru 10% din populaţia activă. În 2011, veniturile din turism s-au cifrat la 8,8 miliarde de dolari, în scădere cu 30% comparativ cu anul 2010, pe fondul manifestaţiilor de protest care au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak.

Piramida lui Kefren este a doua mare piramidă de la Giza. Construită în jurul anului 2520 î.e.n., piramida are o înălţime de 136 de metri.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.